22.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOpere de arta pe unghii

Opere de arta pe unghii

Unghiile, o pasiune dintotdeauna a doamnelor, vor fi protagonistele urmatoarelor sezoane. Date cu lac sau oja, impodobite cu strasuri sau piercing, ornate cu migala si eleganta, lungi sau scurte, totul este sa fie bine ingrijite si perfecte. O manichiura bine facuta reprezinta un atu, vorbeste despre noi si este un eficient instrument de farmec si seductie.


Arta impodobirii unghiilor, cunoscuta sub numele de „nail-art“, cucereste usor-usor România, devenind cu pasi repezi o adevarata obsesie pentru doamne. Asadar, adio demodatei oje roz palid sau perlat, si bun venit unghiilor colorate si fanteziste. Desi un tratament complet, cu gel sau rasina, pentru aplicarea desenelor, pietricelelor, strasurilor sau a piercingurilor este destul de piperat, nimic nu este prea scump când vine vorba de eleganta. In plus, cei care nu isi pot permite sa cheltuiasca astfel de sume, insa doresc sa aiba unghii ca la carte, se pot oferi drept modele in timpul diferitelor cursuri sau pot sa isi puna singuri imaginatia la treaba, cumparând strasuri, carti pe aceasta tema si un aerograf pentru nail-art, care poate fi de folos pentru crearea in câteva minute a unor desene si culori exact ca acelea vazute in cele mai cunoscute reviste de moda. In voga in Europa este si organizarea unui „minicentru“ in casa, unde, comandând materiale din strainatate si platind mai putin, poate fi oferit acelasi tratament. Fiecare dintre noi poate deveni specialist in astfel de ornamente. Este suficient sa urmati un curs scurt si dupa aceea sa improvizati elemente ale acestei noi manifestari de „urban art“.


Culori vii pentru primavara – vara


Daca doriti sa fiti in pas cu ultimele tendinte, pentru sezonul primavara-vara al acestui an, specialistii recomanda unghiile viu colorate, in cazul tinerelor, in timp ce pentru doamne, „pe val“ sunt unghiile senzuale si sic, fiind la moda manichiura delicata si simpla, insa foarte eleganta. O floricica sau o frunzulita aplicate pe french este maximum, insa opera poate fi completata cu un desen abstract. Pentru adolescente, in schimb, sunt la moda abtibildurile sau sabloanele acoperite apoi cu oja sau cu ornamente excentrice. In ceea ce priveste culorile, obligatorii pentru aceasta vara sunt desenele cu oja inchisa la culoare. Atentie insa sa nu exagerati cu schimbarea permanenta a decoratiunilor. Unghia contine 30 la suta apa, iar substantele folosite pentru indepartarea ojei tind sa o absoarba, existând asadar riscul de a deshidrata unghia. Unghiile pot lansa diferite mesaje. Cele un pic mai lungi, adevarate sau false, fac degetele mai subtiri si subliniaza caracteristicile mâinii de femeie. Unghiile foarte lungi evoca in schimb simbolul ghearei si sugereaza ideea unei seductii agresive, a unei persoane intreprinzatoare, care ia initiativa. In ceea ce priveste culorile, ungiile cu oja rosie transmit un mesaj de seductie evident, in timp ce persoanele care doresc sa transmita feminitate si delicatete trebuie sa aleaga culori mai deschise, cum ar fi roz.


„Nail bar“ – manichiura intre prieteni


Mai nou, la mare moda in Europa este asa-numitul nail bar. Unul dintre cele mai populare este „Glitter“, fondat in 2003 la Milano. Aici, in timpul unei pauze de prânz, la „un pahar de vorba“ cu prietenele, doamnele isi pot face un french, o tehnica speciala de vopsire a unghiilor cu un efect natural, sau alte manichiuri fanteziste. In plus, aici se acorda o atentie speciala nu doar mâinilor, ci si picioarelor, mai ales in timpul verii. Cei care nu iubesc prea mult unghiile lacuite si impodobite si prefera sa le tina naturale pot sa invete sa citeasca semnele care pot aparea pe acestea. De exemplu, daca apar mici pete albe inseamna ca organismul duce lipsa de calciu sau siliciu. In cazul in care clasica lunula dispare sau se modifica, inseamna ca persoana respectiva traverseaza o perioada extrem de stresanta.


Unghiile palide si concave, cu asa-numita forma de „lingurita“, scot in evidenta persoanele care sufera de anemie. Unghiile moi, exfoliate sau patate sunt un semn al unei slabiri a organismului. Insa daca nu vrem sa devenim paranoice si sa stam mereu sa ne verificam starea unghiilor, putem da un simplu strat de oja si grijile s-au dus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS