18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOrşoveancă atacată de maidanezi

Orşoveancă atacată de maidanezi

O femeie din Orşova a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital, după ce o haită de câini maidanezi au atacat-o în plină stradă şi au muşcat-o de mâini şi de picioare. Mai grav este că femeia, Violeta Menghel, suferă de ulcer varicos, iar muşcăturile i-au provocat răni foarte adânci. „O haită de 15 câini, ce fuseseră întărâtaţi de o persoană care i-a gonit cu o bâtă şi eu m-am nimerit chiar în momentul acela în drumul lor, m-au muşcat foarte rău. Aveam pierdere mare de sânge şi nici nu îmi mai amintesc prea bine, pentru că am căzut jos, mi-a venit rău. Eu sufăr de ulcer varicos şi îmi este teamă că rănile se vor vindeca greu“, a dezvăluit Violeta Menghel. Orșova este unul dintre orașele mehedințene care au mari probleme cu maidanezii. Câinii sunt pripășiți peste tot şi reprezintă un adevărat pericol, mai ales pentru copii şi pentru bătrâni. În faţa unei haite de câini agresivi nu prea ai cum să te aperi.
„I-am văzut de multe ori cum umblă în haite de câte 10-15. Nu poţi să treci pe lângă ei fără să te latre sau să sară să te muşte. Sunt înfometaţi, stau toată ziua la tomberoane, îmi este frică să ies să duc gunoiul, sunt foarte agresivi. Ar trebui să se facă ceva“, a spus un orşovean.
Educatoarele de la grădiniţa din Orşova spun că le este teamă să scoată copiii din clase pentru că de multe ori câinii intră şi în curtea instituţiei. Orşovenii au mers şi la primărie de frica maidanezilor, să îi ceară primarului să rezolve problema, însă nici aici nu au găsit ajutor.
„Cunosc problema câinilor maidanezi şi ştiu cât sunt de agresivi. Chiar zilele trecute am avut ultimul caz cu o femeie atacată. Este o reală problemă şi cel mai grav este că maidanezii au fost aduşi de diferite firme de ecarisaj din împrejurimi, care au foarte mulţi câini şi, pentru că nu mai au ce să le facă, îi lasă liberi pe unde apucă “, a declarat Constantin Brăgaru, primarul municipiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS