17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru infracţiuni cu carduri de credit

Condamnaţi pentru infracţiuni cu carduri de credit

Un craiovean de 29 de ani, extrădat din Germania în aprilie, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit. „Partenerii“ săi au primit pedepse între doi ani de închisoare cu suspendare şi trei ani cu executare.

Cătălin Stana şi Florin Oprea, doi membri ai unui grup infracţional care se ocupa cu fraudarea cărţilor de credit, au fost reţinuţi de ofiţerii BCCO Craiova la sfârşitul lunii martie 2011, unul fiind ridicat de pe Aeroportul Băneasa şi altul de pe Aeroportul „Henri Coandă“.
Poliţiştii aveau informaţii că cei doi craioveni vor pleca la Bruxelles, unde urma să monteze pe bancomate aparatură pentru copierea datelor de pe cardurile bancare. După ce i-au ridicat, în bagajele craiovenilor oamenii legii au descoperit mai multe dispozitive folosite pentru skimming şi componente ale acestora. În aceeaşi zi, poliţiştii au oprit în trafic, în municipiul Craiova, un autoturism condus de Mihnea Traşcă, bărbatul care îl dusese la Aeroportul „Henri Coandă“ pe Stana. În maşina condusă de craiovean au fost descoperite alte dispozitive pentru copierea cardurilor bancare. Procurorii DIICOT au stabilit că Stana şi Oprea împreună cu Dina Cotolan, Mihnea Traşcă, Mihail Ambrozie şi bucureşteanul Alexandru Neagu se ocupau cu copierea datelor cardurilor bancare pe teritoriul mai multor state, cum ar fi Olanda, Germania, Italia şi Franţa.
În mai 2011, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a cinci dintre inculpaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică. Pe numele lui Cotolan, care apucase să plece din ţară, a fost emis un mandat de arestare în lipsă.
Acesta din urmă a fost extrădat din Germania pe 4 aprilie, anul acesta, iar la sfârşitul lunii mai a şi fost trimis în judecată. Dina Cotolan şi-a recunoscut faptele, iar în iulie a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de către judecătorii Tribunalului Dolj. Inculpatul a făcut apel, iar săptămâna trecută magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să-i reducă pedeapsa la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus ca inculpatul, care poate face recurs împotriva deciziei instanţei, să rămână în continuare în arest.
Ceilalţi cinci incuplaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi în iulie, anul trecut. Tribunalul Dolj a dispus ca Alexandru Neagu să facă trei ani de închisoare pentru faptele comise. Ceilalţi patru inculpaţi au primit pedepse de doi şi trei ani de închisoare, însă cu suspendare. Toţi inculpaţii au formulat apeluri împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care le-au fost respinse însă pe 11 octombrie, anul acesta, de Curtea de Apel Craiova.
Stana, Neagu, Oprea, Traşcă şi Ambrozie au făcut deja recurs, iar dosarul în care sunt judecaţi a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe 8 noiembrie. Primul termen de judecată al recursului a fost stabilit de magistraţii bucureşteni pentru 28 martie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS