18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi prinşi în flagrant

Hoţi prinşi în flagrant

Poliţiştii mehedinţeni au prins în flagrant opt persoane, printre care şi minori, în timp ce sustrăgeau bunuri din locuinţe, maşini şi societăţi comerciale, în valoare de peste 17.550 de lei.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Mehedinţi au organizat mai multe controale şi percheziţii la locuinţele a opt suspecţi de comiterea mai multor furturi. Ţinta suspecţilor au fost obiectele de uz casnic, unelte, băuturi alcoolice şi chiar mâncare, mărfuri pe care intenţionau să le vândă pentru a face rost de bani.
„Între 9-11 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Poliţia Strehaia au executat numeroase acţiuni în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care tulbură ordinea şi siguranţa publică, identificarea persoanelor care comit furturi din locuinţe, autoturisme şi societăţi comerciale, precum şi a celor care poartă asupra lor obiecte interzise de lege, ce pot aduce atingere vieţii şi integrităţii fizice a persoanelor. S-au constatat 13 infracţiuni, s-au depistat în flagrant opt persoane cu vârste între 17-38 de ani, din Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, în timp ce sustrăgeau din societăţi comerciale, autoturisme şi locuinţe bunuri diverse (de uz personal, obiecte de uz gospodăresc, băuturi alcoolice, aparatură electronic etc.)“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
Şapte dintre cei identificaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Strehaia şi Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare, doi dintre acestea primind mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
„Trei dintre tineri sunt suspecţi de comiterea a două infracţiuni de furt calificat şi a unei tentative de furt calificat, comise în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, din trei societăţi comerciale din Strehaia. Poliţiştii au constatat că tinerii sunt suspecţi şi de săvâşirea a trei furturi calificate din locuinţe din Strehaia şi din comuna Corcova, a două furturi calificate şi a unei tentative de furt calificat din societăţi comerciale din Strehaia, toate comise anterior şi rămase cu autor necunoscut. Prejudiciul creat a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate. În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, a probării vinovăţiei şi propunerii de măsuri preventive“, a declarat Mihai Meteleaucă, comisar-şef Investigarea Fraudelor Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS