22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMotociclistul-cascador îşi testează limitele

Motociclistul-cascador îşi testează limitele

Jean Păsărin, unul dintre cei mai apreciaţi motociclişti din Gorj, vrea să îşi testeze limitele din nou, repetând cascadoria pentru care a ajuns faimos în 2002: va traversa cu motocicleta podul de peste Jiu pe arcadele de metal ale construcţiei

Jean Păsărin este unul dintre cei mai cunoscuţi motociclişti din judeţul Gorj, mai ales pentru că în 2002 a dus la bun sfârşit o cascadorie periculoasă: a trecut cu motocicleta peste podul de peste Jiu pe arcadele de metal. Atunci s-a pregătit luni în şir pentru cascadorie. În primăvara acestui an, Jean Păsărin vrea să repete figura din 2002. A început deja pregătirile pentru marele eveniment. Motociclistul are aproape 60 de ani, dar pasiunea pentru viteză şi motoare nu ţine cont de vârstă. Încă din adolescenţă, Jean Păsărin a fost pasionat de motociclete. „Motocicletele sunt viaţa mea, ador viteza. Acum sunt mândrul posesor al unei Suzuki Hayabusa, cea mai rapidă motocicletă din lume, pe care am cumpărat-o în urmă cu doi ani, cheltuindu-mi toate economiile. Pentru că am această minunăţie, vreau să repet cascadoria din 2002. Evenimentul este în organizare, încă nu am luat legătura cu autorităţile. În primăvara aceasta voi repeta cascadoria“, a spus Jean Păsărin.

Viaţa în viteza motorului

Jean Păsărin spune că, trăind mereu în viteza motoarelor, nu a avut timp să îşi întemeieze o familie. Pasiunea pentru motociclete a moştenit-o de la tatăl său. Cu toate că în liceu a fost un puşti silitor, nu şi-a mai continuat studiile. Şi-a petrecut anii tinereţii reparând motociclete şi cutreierând lumea. Deși conduce motociclete şi iubeşte viteza excesivă, Jean Păsărin spune cu mândrie că nu a suferit niciodată vreun accident. Este un motociclist cu experienţă, de aceea şi poate manevra aşa cum trebuie ultima achiziţie – Suzuki Hayabusa: „95% din cei care deţin o asemenea motocicletă ajung să sfârşească tragic. E nevoie de mare experienţă pentru a o putea conduce. Are o greutate de 250 de kilograme şi un motor de 1.300 cm cubi. Are o putere de 250 cai şi atinge 150 km pe oră în prima treaptă de viteză, putând trece lejer de 350 km pe oră. Este o motocicletă foarte puternică şi de aceea se recomandă ca numai cei care au foarte mare experienţă să o manevreze. Nu îmi este frică atunci când sunt pe motocicletă, niciodată nu mi-a fost“, a povestit bărbatul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS