17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal14 români morţi într-un accident produs în Ungaria

14 români morţi într-un accident produs în Ungaria

Accidentul s-a produs între un tir înmatriculat în România şi un microbuz cu români care venea din Spania

În apropiere de localitatea ungară Mako, pe autostrada M43, 14 cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi grav duminică noapte, într-un accident violent produs între un tir şi un microbuz.
Potrivit unui comunicat transmis ieri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), accidentul s-a produs între un tir înmatriculat în România, care circula dinspre Arad către Budapesta, şi un microbuz care se deplasa pe ruta Valencia – Bucureşti, în care se aflau 15 cetăţeni români. Din primele cercetări făcute de poliţiştii din Ungaria s-a stabilit că şoferul tirului a adormit la volan și a pierdut controlul autovehiculului, care a trecut prin parapetul despărţitor al sensurilor de mers pe autostradă şi a lovit în plin microbuzul care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului violent dintre cele două autovehicule, 14 persoane din microbuz – trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi – au murit pe loc.
Al 15-lea pasager al microbuzului a fost rănit grav şi a fost transportat la Spitalul Universitar din Szeged, unde medicii au reuşit să-l stabilizeze. De asemenea, şoferul tirului implicat în accident a fost internat la acelaşi spital, bărbatul fiind conştient şi în afara pericolului.
MAE a mai transmis ieri că procedura de identificare a victimelor accidentului este în curs de derulare. „Demersurile de identificare a victimelor şi de notificare a familiilor îndoliate se desfăşoară în regim de maximă urgenţă. Întrucât nu au fost găsite actele de călătorie ale unora dintre victime, vor fi necesare proceduri speciale, suplimentare, de identificare, aflate în curs de desfăşurare. Asemenea proceduri pot fi de durată“, a menţionat MAE în comunicatul transmis ieri. MAE a mai transmis că Consulatul General al României la Szeged va acorda sprijin familiilor îndoliate pentru îndeplinirea formalităţilor consulare necesare pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.
Potrivit NewsIn, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au precizat ieri că microbuzul implicat în accidentul din Ungaria era înmatriculat în Argeş, pe numele unei persoane fizice, ca autovehicul cu 8+1 locuri.
Tirul care a lovit microbuzul este deţinut de SC Transalex SRL, o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII