17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre şoferi de Sfântul Ion

Razie printre şoferi de Sfântul Ion

http:http://www.youtube.com/watch?v=K0JzJeeSVFg
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi-au invitat vineri colegii din Segarcea, Filiaşi, Calafat sau Băileşti, la o acţiune cu efective mărite, organizată în Craiova. Acţiunea, care s-a desfăşurat între orele 10.00 şi 12.00, i-a vizat pe şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, pe cei care nu acordă prioritate pietonilor sau pe cei care calcă prea tare pedala de acceleraţie. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier Craiova, principala cauză a accidentelor înregistrate în Craiova este neacordarea de prioritate pietonilor, iar în judeţul Dolj – viteza excesivă, acesta fiind motivul pentru care s-a acţionat pentru combaterea acestor cauze. În plus, vineri sărbătorindu-se Sfântul Ion, poliţiştii de la Rutieră şi-au luat etilotestele la ei, pentru a-i depista pe şoferii care se urcă băuţi la volan.
Începând cu ora 10.00, 17 echipaje ale agenţilor de la Rutieră au putut fi întâlnite pe străzile A.I. Cuza, Calea Bucureşti, Brestei, Banu Stepan, Caracal şi pe bulevardele Ştirbei Vodă, 1 Mai, Dacia şi Decebal.     
În cele două ore cât a durat acţiunea poliţiştilor, au fost constatate 115 abateri contravenţionale, cele mai multe privind nerespectarea regimului legal de viteză. Nu au scăpat de amenzi nici pietonii, taximetriştii sau transportatorii de mărfuri. În total, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 8.205 lei, fiind reţinute în vederea suspendării cinci permise de conducere, au fost retrase zece certificate de înmatriculare şi reţinute cinci seturi de plăcuţe de înmatriculare pentru lipsa poliţei RCA sau ITP. Oamenii legii nu au uitat însă să îi felicite şi să le dea câteva sfaturi şoferilor opriţi pentru control şi care erau în regulă.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a comunicat că acţiunea urma să fie continuată între orele 18.00 şi 22.00, în acest interval fiind vizaţi în special şoferii care au consumat băuturi alcoolice. Oamenii legii au precizat că rezultatele ambelor acţiuni efectuate vineri în trafic vor fi centralizate şi făcute publice sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII