17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevul Andrei Goreci a murit apărându-şi un coleg

Elevul Andrei Goreci a murit apărându-şi un coleg

Procurorii doljeni au consemnat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Rommel Voicu, tânărul care l-a înjunghiat mortal pe Andrei Goreci şi l-a rănit pe Cristian Manea, că victimele încercau să îşi apere un coleg atunci când au fost lovite cu cuţitul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus, pe 27 decembrie, trimiterea în judecată a lui Rommel Voicu, acuzat că i-a înjunghiat pe Andrei Goreci şi Cristian Manea, ambii elevi la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova. Voicu va fi judecat de Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor şi port ilegal de armă albă.
În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind trimiterea în judecată a inculpatului Rommel Voicu, anchetatorii au consemnat că incidentul, din cauza căruia şi-a pierdut viaţa elevul Andrei Goreci, a pornit în urma unei altercaţii de pe 6 octombrie dintre Stelică Voicu, fratele lui Rommel, şi alt elev al liceului, Alexandru Bercea.
Pe 7 octombrie, elevii Andrei Goreci, Ionuţ Militaru, Octavian Diţă, Costinel Conea şi Ionuţ Manea au încercat să îl apere pe Alexandru de Rommel, care venise să îl bată, însă doi dintre ei au sfârşit prin a fi înjunghiaţi.

Şi-a pus fratele să se bată cu colegul său
 
Potrivit anchetatorilor doljeni, pe 6 octombrie, între Alexandru Bercea şi Stelică Voicu, ambii elevi ai Liceului „Tudor Arghezi“, a avut loc un incident în urma căruia cei doi s-au împins şi înjurat.
În aceeaşi zi, Stelică s-a dus acasă, în comuna Teasc, unde s-a întâlnit cu fratele său, Rommel, căruia i-a povestit cele întâmplate, iar acesta i-a promis că va veni a doua zi la şcoală pentru a discuta cu Alexandru.
În dimineaţa de 7 octombrie, Rommel, înarmat cu un cuţit, a venit la Craiova, acesta explicând în faţa procurorilor că a luat cuţitul ca să îi sperie pe cei care l-ar fi apărat pe Alexandru. Ajuns în Craiova, inculpatul a rugat un amic, Mihăiţă Dănăilă, să meargă cu el la Liceul „Tudor Arghezi“, iar după ce au ajuns în apropierea şcolii, Voicu şi-a sunat fratele, care era la cursuri.
În jurul orei 12.00, în curtea liceului s-au întâlnit şi elevii Ionuţ Militaru, Octavian Diţă, Cristinel Conea, Andrei Goreci şi Cristian Manea. Văzându-l pe Rommel în apropierea şcolii şi bănuind că acesta a venit ca să îl bată pe Alexandru, cei cinci au decis să îşi sune colegul pentru a-l avertiza. La telefon au hotărât că ar fi mai bine să se întâlnească însă cu Alexandru şi să vină împreună la şcoală, „fiindu-le teamă că inculpatul Voicu Rommel îl va agresa pe Bercea Alexandru“, după cum au consemnat procurorii în rechizitoriu.
Elevii s-au întâlnit în locul stabilit şi apoi au venit împreună până la şcoală, unde se aflau Rommel, Stelică şi Dănăilă.
Stelică i l-a arătat fratelui său pe Alexandru, explicându-i că el este elevul cu care se certase cu o zi înainte. Atunci, Rommel a hotărât ca fratele său să se bată „parte în parte“ cu Alexandru, motivând că acesta din urmă e prea mic ca să se bată cu el.
Alexandru a acceptat provocarea şi toţi tinerii, hotărând împreună cu Rommel să nu intervină între cei doi, s-au dus într-o parcare din apropierea Liceului „Tudor Arghezi“, unde Stelică şi Alexandru au început să se bată.

„A acţionat într-un mod deosebit de violent“

La un moment dat, văzând că Stelică ia bătaie, Rommel a scos cuţitul pe care îI avea asupra sa şi s-a îndreptat către elevii care îl însoţiseră pe Alexandru.
După cum au stabilit anchetatorii, iniţial agresorul a vrut să îl lovească pe Diţă, însă acesta s-a ferit. În acel moment, Manea, Goreci şi Militaru l-au împins pe Rommel pentru ca acesta să nu îl lovească pe Diţă cu cuţitul, însă au devenit ei ţinte. Astfel, Rommel i-a aplicat o lovitură cu cuţitul lui Manea, care, încercând să se apere, a ridicat mâna stângă. A fost rănit însă în hemitoracele stâng şi la braţul stâng. Rănit, Manea a fugit, oprindu-se în faţa liceului. După aceea, Rommel i-a aplicat două lovituri cu acelaşi cuţit lui Andrei Goreci, care a fugit şi el către liceu. A ajuns numai până pe strada Maramureş, unde a căzut.
În timp ce Rommel Voicu îi înjunghia pe cei doi elevi, Stelică şi Alexandru au continuat să se bată, iar Ionuţ Militaru şi Octavian Diţă s-au îndepărtat pentru a nu fi înjunghiaţi. Ulterior, fraţii Voicu şi Dănăilă au fugit, iar Militaru, Diţă, Manea şi Bercea s-au dus pe strada Maramureş, în locul în care căzuse Andrei. Militaru este cel care a sunat la 112 şi a anunţat că Andrei a fost înjunghiat. La faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa lui Andrei.
Din probele administrate, procurorii au stabilit că în timpul incidentului „inculpatul Voicu Rommel a acţionat într-un mod deosebit de violent, lovind în mod repetat cu cuţitul persoanele ce se aflau în apropierea sa“.
După scandal, fraţii Voicu şi Dănăilă s-au dus în Gara Craiova, de unde au luat un autobuz până în centru, unde au coborât şi au plecat în direcţii diferite. Stelică a plecat la Malu Mare, Dănăilă s-a dus acasă, iar Rommel a luat un autobuz până pe strada Brestei, după care a mers până în apropiere de Hanul Craioviţa. În acea zonă, la baza unui copac, Rommel a ascuns cuţitul cu care lovise victimele.
Rommel Voicu a fost prins în aceeaşi zi, acesta susţinând în faţa procurorilor că a folosit cuţitul din cauza unei atitudini agresive a unor elevi prezenţi la bătaia dintre fratele său şi Alexandru.

Părţi civile

În dosarul în care Rommel Voicu este judecat pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă, Cristian Manea, celălalt tânăr înjunghiat de inculpat, dar şi părinţii lui Andrei Goreci, Maria şi Gheorghe Goreci, s-au constituit părţi civile. Aceştia urmează să precizeze sumele ce reprezintă despăgubiri materiale şi daune morale. 

NUP pentru Stelică Voicu şi Mihăiţă Dănăilă

Procurorii au consemnat în rechizitoriu că nu există date că între Rommel, fratele său şi Dănăilă ar fi existat o înţelegere ca să îi înjunghie pe cei doi elevi. De altfel, s-a stabilit că Stelică şi Mihăiţă nu ştiau că Rommel avea un cuţit asupra lui. Procurorii au dispus în cazul celor doi neînceperea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de omor, omor calificat, tentativă de omor sau tentativă de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII