17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetări prelungite pentru un accident de motocicletă

Cercetări prelungite pentru un accident de motocicletă

Pe 17 mai 2009, un tânăr a murit pe loc, iar altul a fost rănit grav, după ce motocicleta cu care circulau pe strada Bariera Vâlcii din Craiova s-a izbit violent de o maşină care vira la stânga. Câteva zile mai târziu a murit şi celălalt tânăr, pe patul Spitalului de Urgenţă. Deşi a trecut un an şi jumătate de la producerea accidentului, oamenii legii nu au încheiat cercetările în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, duminică, 17 mai 2009, Nicuşor Neagoe, de 18 ani, din Craiova, conducea pe strada Bariera Vâlcii o motocicletă Kawasaki, pe care se afla şi Nicuşor Petroşanu, de 20 de ani, din aceeaşi localitate. În zona CET2, motocicleta pe care erau tinerii a lovit  frontal un autoturism Dacia 1310 condus din sens opus de Adrian Ungureanu, de 33 de ani, din Craiova. În urma impactului extrem de violent, Nicuşor Neagoe a fost proiectat aproximativ 13 metri prin aer şi a murit la scurt timp, înainte de sosirea echipajului SMURD. Nicuşor Petroşanu, care a fost şi el aruncat de pe motocicletă, a scăpat însă cu viaţă. A fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit o fractură de bază craniană, un traumatism cranian şi unul facial. Tânărul a fost internat la Clinica de Terapie Intensivă şi, în ciuda eforturilor medicilor de a-l ţine în viaţă, în seara de 26 mai a murit.

Dosarul este încă pe masa poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au stabilit din primele cercetări că responsabil de producerea accidentului a fost şoferul Daciei, care a nu a acordat prioritate de trecere motocicletei pe care se deplasau tinerii, acesta încercând să vireze stânga, pentru a intra în incinta CET2.
De asemenea, poliţiştii doljeni au mai stabilit că Nicuşor Neagoe avea permis de conducere numai pentru categoria B, neavând dreptul să conducă o motocicletă pe drumurile publice. Încă de atunci, poliţiştii au precizat că în cazul acestui accident sunt mai multe aspecte care trebuie lămurite. De exemplu, martorii accidentului au spus că tinerii nu purtau căşti de protecţie, însă pe şosea a fost găsită una. De asemenea, şoferul Daciei a declarat în faţa poliţiştilor că tinerii circulau cu motocicleta fără să aibă luminile aprinse şi tocmai de aceea nu i-a observat. Acest aspect, dar şi viteza cu care circula Neagoe ar fi trebuit să fie stabilite în urma expertizei tehnice.
La câteva zile după accident, IPJ Dolj a comunicat că în cazul accidentului mortal de motocicletă s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, care a fost înregistrat la Biroul Poliţiei Rutiere. Poliţiştii doljeni au mai precizat că, după încheierea cercetărilor, dosarul deschis pe numele lui Adrian Ungureanu a fost trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Ulterior, dosarul a ajuns din nou la poliţişti, pentru că procurorul de caz a dispus efectuarea altor activităţi la cererea părţilor din dosar. În prezent, dosarul este în lucru la poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII