17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit naţional, prins în Craiova

Urmărit naţional, prins în Craiova

Poliţiştii doljeni au prins, luni noapte, un bărbat din localitatea Laloşu – Vâlcea, care era dat în urmărire naţională pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse de opt ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.
Potrivit IPJ Dolj, luni seară, în jurul orei 23.00, poliţişti de la Investigaţii Criminale şi cei din cadrul BCCO Craiova l-au depistat şi reţinut într-un magazin de pe strada Petre Ispirescu din localitate pe Laurenţiu Iulian Barcău, de 37 de ani, din comuna Laloşu, judeţul Vâlcea.
În luna mai anul acesta, Judecătoria Slatina a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, ulterior Barcău fiind dat în urmărire la nivel naţional.
Potrivit poliţiştilor doljeni, între anii 2006-2008, vâlceanul a achiziţionat diverse produse de la 18 societăţi comerciale, dintre care 12 din Craiova şi şase din Slatina şi Piteşti, pentru care emitea file cec sau bilete la ordin fără acoperire. Barcău cumpăra aproape orice, de la electronice şi piese auto, până la căzi sau cabine de duş, pe care ulterior le revindea la preţuri mai mici.
De asemenea, instanţa care l-a condamnat a admis cererile de despăgubire formulate de firmele care s-au constituit părţi civile în proces, Barcău fiind obligat la plata a nu mai puţin de 97.577 de lei faţă de acestea.  
Laurenţiu Iulian Barcău figurează şi pe o listă a clienţilor problemă ai firmelor de închiriat maşini. Astfel, pe pagina de internet a AutoPoint se precizează că Barcău a închiriat pe 04.11.2009 un Opel Vectra nou, cu numărul de înmatriculare B-14-AXF, pe care nu l-a mai înapoiat. De asemenea, pe aceeaşi pagină de internet s-a consemnat că, pe 1 mai anul acesta, cu câteva zile înainte să fie condamnat, Barcău a cumpărat un laptop de la un magazin de calculatoare din Râmnicu Vâlcea, pe care l-a plătit cu un cec, care ulterior s-a dovedit a fi fără acoperire.
Bărbatul a fost dus de poliţişti în arestul IPJ Dolj, urmând să fie transferat în penitenciar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII