27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReţinut pentru trafic de influenţă

Reţinut pentru trafic de influenţă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus ieri, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a doljeanului Alin Gheorghiţă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar instrumentat împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Dolj, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului Român de Informaţii.
Povestea îşi are începutul pe 27 martie 2010, când craioveanul Ionuţ Pacea a fost depistat de un echipaj al Poliţiei Rutiere după ce se urcase băut la volan. Testat cu aparatul etilotest, şoferul a prezentat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
În grupul de prieteni ai lui Ionuţ se afla însă şi Alin Gheorghiţă. Când a aflat ce s-a întâmplat, Alin i-ar fi cerut lui Ionuţ suma de 1.500 de lei, pentru a interveni pe lângă unul dintre poliţiştii care-l sancţionaseră, spre a-l „convinge“ să dea o soluţie favorabilă în dosarul penal.
Se pare că grupul din care făceau parte atât Alin, cât şi Ionuţ era monitorizat de oamenii legii pentru alte activităţi nu tocmai legale. Aşa se face că, pe 12 aprilie 2010, ofiţerii DGA Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către Alin Gheorghiţă a infracţiunii de trafic de influenţă. Oamenii legii l-au supravegheat mai multă vreme pe Gheorghiţă, sperând că îl vor prinde şi pe poliţistul corupt. Când şi-au dat, de fapt, seama că era vorba doar de o cacealma şi că nu se pune problema influenţării vreunui poliţist, l-au ridicat numai pe Alin Gheorghiţă.
În urma activităţilor procedurale întreprinse de ofiţerii DGA Dolj, Karla Pacea, mama lui Ionuţ, a formulat un denunţ împotriva lui Alin Gheorghiţă, ocazie cu care a precizat în faţa anchetatorilor că i-a dat fiului său suma de 1.500 de lei pentru a o înmâna lui Gheorghiţă, după ce acesta din urmă şi-a luat şi faţă de ea angajamentul că va interveni pe lângă poliţist pentru a soluţiona favorabil dosarul în cauză.
Astăzi, Alin Gheorghiţă urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII