18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRecurs DIICOT pentru arestarea carderilor

Recurs DIICOT pentru arestarea carderilor

Direcţia de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj aşteaptă ca în urma recursului formulat la Curtea de Apel din Craiova tinerii acuzaţi de falsificare de carduri să fie arestaţi.

Procurorii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj au finalizat recursul la decizia Tribunalului Gorj de punere în libertate a celor nouă tineri acuzaţi de falsificare de carduri. Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj, a declarat că motivarea recursului ar trebui să-i determine pe judecătorii Curţii de Apel din Craiova să ia o decizie în conformitate cu gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi carderii, majoritatea cu domiciliile în judeţul Dolj. „Recursul va fi depus astăzi (vineri – n.r.) pentru că nu avem la dispoziţie decât 24 de ore pentru a face acest demers. Credem că avem o motivare consistentă şi, de această dată, va fi alta situaţia. Este un dosar la care s-a lucrat foarte mult şi s-a văzut că pentru reţinerea învinuiţilor au fost implicate numeroase efective de poliţie. Judecarea recursului se face în termen de trei zile. Cel mai probabil, luni sau marţi vom avea un răspuns. Momentan, şapte din cei nouă nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu şi nu credem că vor apărea probleme din acest punct de vedere“, a declarat şeful DIICOT Gorj.

Acuzaţii multiple

Cei nouă tineri acuzaţi de falsificare de carduri au fost eliberaţi de Tribunalul Gorj pe motiv că aceştia nu prezintă pericol social. Potrivit DIICOT, cei anchetaţi au constituit o reţea de falsificatori de carduri care „opera“ în România şi în UE. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au confiscat echipamente de clonare carduri şi alte bunuri în valoare de 200.000 de euro. Tinerii fuseseră reţinuţi iniţial în baza unor ordonanţe de reţinere emise pe 24 de ore, fiind ulterior prezentaţi Tribunalului Gorj cu propuneri de arestare preventivă pe 29 de zile. Cererile procurorilor au fost însă respinse de judecătorul Gheorghe Gârcu. Conform Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj, carderii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie fără drept de dispozitive informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII