17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat de Interpol în Italia

Doljean arestat de Interpol în Italia

Un bărbat de etnie romă din localitatea doljeană Segarcea, condamnat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă, urmărit internaţional, a fost arestat în Italia la şase ani după comiterea faptei.

 

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a comunicat joi că, în urma unor acţiuni de cooperare dintre poliţiile române şi italiene, a fost arestat, în Italia, cetăţeanul român Nicolae Ciulică, de 40 de ani, din localitatea doljeană Segarcea, care era dat în urmărire internaţională. Pe numele bărbatului, Tribunalul Segarcea a emis, în 2005, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între trei ani şi şase luni, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Anchetatorii au stabilit că Ciulică, împreună cu mai mulţi complici, s-a deplasat la locuinţa unei persoane din Segarcea, în seara de 24 septembrie 2002. Acolo, din cauza unor neînţelegeri mai vechi, cei doi au avut o altercaţie, în urma căreia Ciulică i-a aplicat persoanei respective mai multe lovituri cu bâta în zona lombară, victima necesitând 65-70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea rănilor suferite. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că, după incident, Ciulică a părăsit teritoriul României cu destinaţia Italia. Între timp, doljeanul a fost judecat şi condamnat, iar pe 11 aprilie 2006, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus urmărirea internaţională a acestuia, în vederea arestării.

 

Localizat şi arestat în Tricarico

 

Reprezentanţii MIRA au precizat că, în urma corespondenţei purtate între Birourile Interpol Bucureşti şi Roma, care a constat în transmiterea fotografiei, a semnalmentelor şi a amprentelor, dar şi a unor informaţii cu privire la posibila locaţie, Ciulică a fost găsit în localitatea Tricarico, regiunea Matera – Italia. A fost arestat provizoriu, pe 20 septembrie, de autorităţile judiciare italiene, în vederea predării sale în România. Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a contactat instanţa competentă, căreia i-a solicitat emiterea unui mandat european de arestare, care va fi ulterior transmis autorităţilor italiene. Acestea vor decide dacă doljeanul va fi predat sau nu autorităţilor române.

Conform Biroului de Presă din cadrul IPJ Dolj, 273 de urmăriţi general se află în evidenţele inspectoratului. Pe numele a 196 dintre aceştia au fost emise mandate de executare a unei pedepse cu închisoarea, pentru 17 – mandate de arestare preventivă, pentru patru persoane au fost emise sentinţe penale de internare, iar 56 de persoane sunt dispărute. 175 de persoane sunt date în urmărire internaţională, fie că sunt dispărute sau pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă sau de executare a unei pedepse privative de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII