22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeversări controlate în Ucraina

Deversări controlate în Ucraina

Ucraina a efectuat deversări controlate de la barajul de la Novodnestrovsk, iar viiturile provocate au mărit debitul râului Nistru şi au agravat situaţia în zonele inundate, a declarat preşedintele societăţii Apele Moldovei, Veaceslav Iordan.
Acesta a precizat că Ucraina a evacuat, fără să anunţe autorităţile de la Chişinău, 4.000 de metri cubi de apă din barajul de la Novodnestrovsk, în condiţiile în care orice deversare de peste 2.500 de metri cubi trebuie coordonată cu autorităţile moldovene.
Ieri, directorul barajului Novodnestrovsk, Vladimir Şevciuc, a respins acuzaţiile şi a declarat că acţiunile au fost coordonate din timp.
La rândul său, ministrul român de interne, Cristian David, criticase comunicarea dintre autorităţile române şi cele ucrainene în ceea ce priveşte inundaţiile. „Nu avem informaţii suficiente despre ceea ce se întâmplă în partea ucraineană, în aşa fel încât măsurile pe care noi să le dispunem să fie în consecinţă“, a spus ministrul de interne.
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut ieri după-amiază o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Markiyan Kulyk, căruia i-a transmis propunerea României de realizare a unei evaluări comune de către specialiştii români şi ucraineni a posibilelor evoluţii hidro-meteorologice şi a măsurilor care pot fi luate în continuare.
Ucraina şi România au fost până în prezent cel mai puternic afectate de inundaţiile produse în ultimele zile. În Ucraina, au murit 22 de persoane, iar în România, patru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU