18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRevoluţia liceenilor

Revoluţia liceenilor

Un miting de proporţii a avut loc ieri în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova. Fluierături, ţipete, aplauze, pancarte cu sloganuri i-au făcut pe cei care ieşiseră la plimbare prin centru să se oprească şi să asiste la parada câtorva licee din municipiu.

 

 

 

Din cele aproximativ 25 de colegii, licee şi grupuri şcolare craiovene, numai şapte au răspuns prezent apelului Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Dolj şi au participat la Parada Liceelor, ultima probă din „Competiţia Tinereţii“. Cu toate că evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Tineretului, tinerii craioveni au preferat grătarele sau alte activităţi de vacanţă, decât să mărşuluiască prin oraş.

Încolonaţi şi înarmaţi cu pancarte, baloane, tobe şi fluiere, liceeni îmbrăcaţi în uniforme sau costumaţi au mers de la Hotel Minerva până în Piaţa „Mihai Viteazul“, scandând cât puteau de tare numele liceului lor, spre mirarea craiovenilor, care nu înţelegeau care este scopul acestei manifestări. „Ce trebuie să facă? Să ţipe aşa mereu?“, a întrebat o bunicuţă, cu un nepoţel de mână. „Da, câştigă care ţipă mai tare“, a răspuns unul dintre jandarmii care asigurau buna desfăşurare a manifestaţiei. Coloana de liceeni s-a oprit în faţa Prefecturii Dolj, iar tinerii au început să ţipe şi mai tare.

 

„Ţipaţi, ţipaţi cât puteţi de tare“

 

Fiecare liceu a trebuit să prezinte câte un scurt moment artistic. Unii s-au plimbat în cerc scandând şi fluierând, alţii au dansat şi au cântat, iar câţiva, cum ar fi cei de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, au arătat cât sunt de talentaţi. Tinerii au oferit spectatorilor câteva mişcări de scrimă, dar şi un dans al majoretelor, în aplauzele micilor judoka. Aceştia strigau: „Un, doi, trei, patru, cupa şi campionatul! Cinci, şase, şapte, opt, «Trişcu» câştigă tot“. Elevii de la Colegiul Naţional „Carol I “ au oferit un moment de breakdance, iar cei de la CN „Elena Cuza“ au adaptat imnul Universităţii Craiova. Elevii Grupului Şcolar Energetic au făcut cea mai multă gălăgie. „Elan, energie, energetic! Un liceu mic cu o mândrie mare“. Tinerii au scandat în faţa Prefecturii aproape un ceas, îndemnaţi mereu de profesori „Ţipaţi, ţipaţi cât puteţi de tare“. Liceul care a fost cel mai bun la parada din acest va deveni „Liceul anului“. Acesta urma să fie anunţat în cadrul Nopţii Albe, care s-a desfăşurat aseară, pe Velodrom. Tinerii sunt invitaţi să se distreze alături de formaţiile Direcţia 5 şi Taxi, dar şi de trupe de street şi break dance.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII