31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnmormântat acasă

Înmormântat acasă

Copilul de patru ani, mort pe 19 noiembrie într-un incendiu lângă oraşul italian Bologna, a fost înmormântat vineri, în localitatea natală a părinţilor săi, Cerăt – Dolj.

Moartea lui Florin Drăghici, de patru ani, a sensibilizat autorităţile italiene, într-o perioadă în care cetăţenii români, mai ales cei de etnie romă, sunt prigoniţi în Italia. Pe 19 noiembrie, o familie de cetăţeni romi din localitatea doljeană Cerăt a fost surprinsă de un incendiu izbucnit în baraca în care locuia, amplasată într-o tabără de lângă oraşul italian Bologna. Florin Drăghici, de patru ani, nu a putut fi scos la timp din baraca în flăcări, copilul decedând în urma arsurilor suferite. Cristinel Drăghici şi Iuliana Băcelan, părinţii copilului, au suferit arsuri minore, iar alţi doi copii, de şase, respectiv opt ani, au suferit arsuri grave. Cristian Drăghici şi concubina lui, Iuliana Băcelan, au plecat în Italia împreună cu copiii în urmă cu cinci ani, pentru a-şi face un rost în viaţă. Bărbatul lucra în construcţii, iar femeia făcea curăţenie în casele italienilor. Mama şi ceilalţi doi copii răniţi au rămas internaţi în spitalul din Bologna, iar tatăl, care a suferit arsuri la o mână şi un picior, a însoţit trupul micuţului în ţară, cei doi ajungând miercuri seară în Cerăt. Micuţul a fost condus pe ultimul drum vineri, fiind jelit de o mulţime de romi, din comună, alţii veniţi din Italia pentru înmormântare.

 

Ajutaţi de premierul Romano Prodi

 

Rudele copilului au spus că autorităţile italiene le-au oferit tot sprijinul, însăşi premierul Romano Prodi implicându-se în ajutorarea familiei Drăghici. De altfel, premierul italian s-a deplasat în tabără imediat după incident şi a promis că supravieţuitorii incendiului vor fi ajutaţi, subliniind că incidentul de la Bologna este o nouă dovadă a condiţiilor precare în care trăiesc persoanele care au venit să muncească în Italia. „Premierul ne-a trimis un mesaj în care spune că este îndurerat de dispariţia lui Florin. Autorităţile de acolo ne-au sprijinit, au avut grijă de răniţi şi le-a oferit o locuinţă. După înmormântare, tatăl va pleca în Italia pentru a fi alături de familia sa care este încă în spital“, a povestit Radu Constantin, unchiul copiilor. Acesta a mai spus că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit şi nu se poate vorbi de o incendiere din partea italienilor. „S-a stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit la cablul unui calorifer. Cristian a apucat să scoată doi copii din baracă, iar când să intre după Florin caloriferul a explodat şi nu s-a mai putut face nimic“, a încheiat Radu Constantin. La înmormântarea lui Florin a fost prezentă şi o jurnalistă din Bologna, care a relatat tragedia familiei Drăghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS