17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCreditorii trag Ştiinţa după ei

Creditorii trag Ştiinţa după ei

Dosarul de revizuire a sentinţei de deschidere a falimentului la FOTBAL CLUB U Craiova a fost strămutat la Tribunalul Harghita. Creditorii de la EURO EXPO pretind datorii de 200.000 de euro. Mititelu scotoceşte prin actele vechiului club, patronat de George Ilinca, pentru a scăpa de faliment.

EURO EXPO SRL Târgu Mureş, creditorul care a băgat în faliment SC FOTBAL CLUB U Craiova SA, a obţinut strămutarea procesului la Tribunalul Harghita. În februarie 2006, Tribunalul Dolj a aprobat deschiderea procedurii de faliment la societatea care administrează clubul de fotbal Universitatea Craiova, la solicitarea EURO EXPO, care pretinde 6,15 miliarde de lei vechi pentru echipamentul sportiv marca „Joma“ livrat grupării oltene în 1999-2000. Pe 10 octombrie 1999, firma ardeleană a încheiat un contract cu gruparea olteană, în valoare de 120.000 de dolari. În 2000, societatea a sistat livrările, din cauză că nu şi-a primit o parte din bani. Pentru recuperarea creanţei, EURO EXPO s-a adresat instanţelor judecătoreşti şi în 2002 a obţinut recunoaşterea unei datorii de 6,15 miliarde de lei vechi. De atunci, umblă să execute clubul, însă schimbările de nume şi acţionariat de la Universitatea Craiova le-au dat multă bătaie de cap păgubiţilor.

Acte scoase din mânecă

Avocaţii finanţatorului Adrian Mititelu vor să convingă instanţa că nu actuala firmă datorează banii, ci UNIVERSITATEA CLUB FOTBAL SA Craiova, firmă acum falimentară, dar la vremea respectivă patronată, printre alţii, de George Ilinca. Pentru a scăpa de faliment, avocaţii lui Mititelu l-au convins pe Ilinca să scoată din mânecă un document prin care vor să demonstreze că furnizorul avea relaţii contractuale cu falimentara UNIVERSITATEA CLUB FOTBAL SA şi nu cu ASFC Craiova, pe care erau jucătorii şi care a fost absorbită de societatea ce patronează acum clubul. Ilinca a şi depus mărturie la proces în favoarea lui Mititelu, dar avocatul EURO EXPO s-a înscris în fals împotriva documentului. În consecinţă, judecătorii au solicitat registrele clubului de la vremea respectivă şi dovada că firma patronată de Ilinca a dispărut, dând ca termen pentru depunerea lor în instanţă data de ieri. Surprinzător, nu numai că la dosar nu au apărut registrele, dar avocaţii lui Mititelu nu au adus nici măcar dovada falimentului la UNIVERSITATEA CLUB FOTBAL SA Craiova. În fine, patronul clubului a fost foarte supărat de această decizie. „Voi face încă o cerere de revizuire. Tocmai am descoperit încă un document, luat de la fosta contabilă a clubului, care va demonstra că noi avem dreptate. În al doilea rând, voi cere strămutarea, pentru că nu e corect să se judece la ei“, a spus Mititelu.

Interesant este că documentele fostului club, care tot apar din joben, au fost cerute la vremea respectivă de lichidatori, dar nu au ieşit la iveală. Firma care administra clubul a rămas cu datorii la fisc în valoare de 30,8 miliarde de lei vechi. Reprezentantul EURO EXPO, Teodor Luca, spune că va cere instanţei să reactualizeze datoria de 6,15 miliarde. Dacă avem în vedere că de la data recunoaşterii acestei sume au trecut aproape şase ani, suma ar putea creşte considerabil. Mititelu a declarat: „Atâta timp cât mai am o şansă în justiţie, nu voi plăti banii. Dacă voi pierde procesul, voi plăti şi gata“. Din nefericire pentru patronul Mititelu, în cel de-al doilea caz suma plătită va fi mult mai mare, poate dublă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS