27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoflora, sufocată de bâlci

Expoflora, sufocată de bâlci

Discursurile oficialilor municipalităţii au dispărut, dar s-au înmulţit tarabele cu nimicuri.

Ediţia din acest an a Expoflora este diferită de cele anterioare. Ana Anghel, directoarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina, a spus că doreşte să renunţe la amenajarea holului de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Expoziţia de plante a fost anul acesta sufocată de bâlci.
Este un nou început şi nu toată lumea este nemulţumită. Gospodinele pot să cumpere oale din pământ pentru ciorbe şi sarmale, copiii pot să-şi ia brăţări şi coliere cu amulete, printre lucrurile tradiţionale se instalează uşor, uşor kitschul.
În ceea ce priveşte mobilierul de grădină, prezenţa comercianţilor este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire… Lângă Casa de Cultură se găsesc fotolii şi bănci din bambus lăcuit „Made in China“ şi cam atât.
Florile, în schimb, deşi ca număr de tarabe sunt în minoritate, compensează prin culoare şi diversitate. Preţurile sunt acceptabile, de la câţiva lei la câteva zeci de lei. Oamenii nu s-au înghesuit însă să le cumpere.
Prima zi a expoziţiei cu vânzare a fost o reuşită, la care vremea a contribuit din plin. Ameninţările ploii nu au trecut definitiv pentru astăzi şi mâine, când comercianţii se aşteaptă totuşi, având în vedere că este week-end, ca numărul vizitatorilor şi al cumpărătorilor, să crească.
Ana Anghel, şefa de la DADPP, s-a declarat mulţumită după prima zi. Aceasta a fost de dimineaţă la deschiderea expoziţie, alături de adjuncţii săi, Geanina Bobicu şi Adrian Veria. „Eu cred că este bine. M-au oprit câţiva oameni să-mi spună că se găsesc de toate pentru toţi şi sunt mulţumită“, a declarat reprezentanta primăriei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS