17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEminescu, pentru o zi la puscarie

Eminescu, pentru o zi la puscarie

Mai multi detinuti din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta (PMS) Craiova au ascultat si recitat, ieri, poezii ale lui Mihai Eminescu, cu ocazia sarbatoririi zilei de nastere a poetului. Conform lui Daniel Barbu, purtatorul de cuvânt al PMS Craiova, spectacolul organizat in acest an a cuprins recitari, interpretarea de cântece, un montaj literar artistic dupa „Scrisoarea a III-a“ si o expozitie cu lucrari grafice realizate de detinuti, inspirate din creatia lui Eminescu.


Evenimentul a avut loc in clubul penitenciarului, timp de aproximativ o ora, si s-au recitat unele dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu: „Pe lânga plopii fara sot“, „Sara pe deal“, „O, ramâi…“ sau „Revedere“.


Lucratorii serviciului educatie de la PMS Craiova organizeaza in fiecare an, in preajma zilei de 15 ianuarie, manifestari artistice dedicate poetului Mihai Eminescu. „Aceste manifestari aduc persoanele private de libertate mai aproape de creatiile culturale de valoare si au rolul de a spori interesul acestora pentru cultura autentica nationala“, a declarat Daniel Barbu.


Pentru ca evenimentul sa fie vizionat de toti detinutii de la PMS Craiova, inregistrarea video se va transmite prin televiziunea cu circuit inchis intr-o editie speciala dedicata acestui eveniment, pe 15 ianuarie, chiar de ziua poetului Eminescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS