21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii ataca show-bizz-ul românesc

Oltenii ataca show-bizz-ul românesc

Cei opt tineri olteni alesi in urma unei preselectii nationale pentru a participa la show-ul tv „Megastar“ au trudit din greu saptamâna aceasta, pentru a fi siguri ca isi vor câstiga cât mai multi fani si vor convinge telespectatorii ca merita sa aspire la statutul de vedeta.


Claudiu Mirea, Cristina Ungureanu, Diana Tudor, Suzana Catrinel Rosu, Berta Cristina Radulescu, Ionela Andreea Ioncea, Alex Brad si Andreea Elena Cârstea sunt cei opt norocosi care au reusit sa convinga juriul de la „Megastar“ ca merita sa mearga la Bucuresti pentru a cânta in fata unei tari intregi. Dintre cei peste 50 de tineri care s-au prezentat la preselectia de la Craiova, Aura Urziceanu, Virgil Iantu, CRBL de la SIMPLU si Adrian Despot de la Vita de Vie au decis ca acestia sunt cei mai talentati si le-au dat o sansa pentru a deveni cunoscuti.


Claudiu Mirea nu este un novice in ale muzicii. El a urmat cursurile Facultatii de Muzica, sectia chitara clasica, unde a invatat sa aprecieze si teoria, nu numai „ce se aude“. Multi dintre craioveni au avut chiar ocazia sa-l auda cântând in diverse cluburi din oras. Claudiu este un rocker convins, care il admira pe James Hetfield, de la Metallica, pentru ca „a reusit sa ramâna in vârful piramidei“ si si-ar dori ca intr-o zi sa poata cânta pe o scena internationala, la fel ca idolul sau.


Nici Cristina Ungureanu nu este straina de ceea ce se petrece in muzica româneasca. Ea a fost foarte aproape de a fi cooptata in trupa Hi-Q, dar in cele din urma Nicoleta (actuala membra) a avut câstig de cauza pentru ca olteanca era prea inalta. Cristina a fost chiar fotomodel, dar a renuntat la modelling pentru ca isi doreste o cariera in afaceri sau in televiziune. Daca va reusi sa devina o femeie de afaceri, Cristina crede ca si-ar indeplini una dintre marile ei dorinte: aceea de a ajuta copiii saraci, carora nimeni nu le-a dat o sansa.


De la modelling la muzica


Si Diana Tudor este obisnuita cu defilatul pe scena, pentru ca a participat la multe concursuri de frumusete in timpul liceului. De ceva vreme insa a inceput sa se inscrie si la diferite competitii muzicale pentru ca vrea sa-si construiasca o cariera in muzica româneasca. Preferatul Dianei este Robbie Williams, pe care il admira nu atât pentru muzica lui, cât pentru forta interioara care l-a ajutat sa isi depaseasca problemele cu drogurile si sa revina in topurile internationale.


Pentru Suzana Rosu, faptul ca a reusit sa participe la show-ul „Megastar“ a reprezentat un real succes, pentru ca a reusit astfel sa-si demonstreze ca-si poate stapâni emotiile.


Preferatul ei este nimeni altul decât Tudor Chirila, cel care de ceva timp se intelege foarte bine cu gazda de la Megastar, Andreea Raicu. Din cauza numelui pe care il poarta, Suzana recunoaste ca acela mai jenant moment din viata ei a fost cel in care a fost difuzata pentru prima data piesa „Banana“ a trupei Valahia. Olteanca adora sa se plimbe prin Cismigiu si acest parc este unul dintre motivele pentru care Suzana s-ar muta in Bucuresti fara prea multe regrete.


Pe urmele Andreei Raicu


Desi s-a nascut si a crescut in Craiova, nici Andreea Ioncea nu ar sta prea mult pe gânduri daca i s-ar propune sa se mute in capitala. Ea a marturisit ca ii place viata agitata din Bucuresti si crede in oportunitatile pe care le poate avea acolo. Deviza ei in viata este: „Urmeaza-ti visul, dar fara sa faci compromisuri“. Si pentru ca inca din copilarie a participat la diverse competitii muzicale, craioveanca spune ca cea mai jenanta intâmplare din viata ei a fost momentul când era sa ramâna fara fusta in fata publicului, incident in urma caruia nu a mai purtat fuste cu capse. Cea mai mare placere a ei este sa poata cânta live, alaturi de o formatie, in fata publicului.


O data cu participarea la „Megastar“, Berta Radulescu a avut ocazia sa-si cunoasca idolul, pe Andreea Raicu. Craioveanca o admira pe vedeta Prima TV pentru faptul ca, in ciuda popularitatii, „este deschisa cu cei din jur“. Berta este indragostita de când se stie… de muzica. Isi aminteste ca obisnuia sa cânte prin casa si, pentru ca parintii au indemnat-o sa isi cultive talentul, a hotarât sa urmeze si Scoala Populara de Arta din Craiova, unde este in prezent eleva. Tânara stie ca prin muzica transmite celorlalti o stare de bine si se simte implinita atunci când vede fericirea pe fetele celor care o asculta. De fapt, cel mai placut moment din viata ei a fost atunci când, aflata pe scena, a vazut mândria si emotia pe chipul parintilor ei, cei pe care Berta ii considera cei mai importanti oameni din lume.


A convins-o prietenul


Alex Brad a hotarât singur sa participe la preselectie dupa ce a vazut reclama la televizor si a sperat ca va fi remarcat. A mai participat si la alte competitii si preselectii, dar a fost dezamagit de felul in care s-au desfasurat lucrurile. Olteanul, nascut in Râmnicu Vâlcea, admira formatiile care „cânta si compun muzica“ in adevaratul sens al cuvântului, adica Incubus, Rammstein, Bjork sau Greenday. Cea mai frumoasa experienta traita de Alex este participarea alaturi de trupa D’AIA la deschiderea concertului „Vita de Vie“, la Alba Iulia.


Andreea Cârstea a fost convinsa sa participe la preselectia „Megastar“ de câtre prietenul ei, Ovidiu.


„In seara dinaintea preselectiei aveam probleme cu vocea. Ovidiu m-a luat in brate si mi-a spus sa ma linistesc, sa nu mai fac efort, ca a doua zi totul va fi bine si voi fi selectionata. Si a avut dreptate!”, a spus tânara care in prezent este studenta in Bucuresti. Andreea cânta in trupa de backing vocals a Loredanei Groza. Impreuna cu ea a avut aparitii la TV si in fata publicului. O admira pe cântareata pentru ca reuseste sa imbine cariera de succes cu o viata de familie linistita, si viseaza ca intr-o zi sa poata face si ea acelasi lucru. Desi a absolvit Scoala de Muzica din Slatina, tânara inca isi mai doreste sa studieze.


Si vedetele muncesc


Saptamâna aceasta cei opt aspiranti la titulatura de vedete au stat in cantonament la Bucuresti, unde organizatorii show-ului „Megastar“ le-au intocmit un program foarte incarcat. De abia au sosit in capitala, ca au si inceput munca: repetitii, probe, vizite la stilist, lectii de dans si de canto… Cine spune ca viata de megastar este usoara? Oltenii nostri au avut multe de invatat de la specialisti.


Crina Mardare le-a dezvaluit concurentilor mici secrete pentru a se perfectiona intr-ale cântatului, iar „profesoara de dans“, Bebelusa Oana, le-a dat o mâna de ajutor la coregrafie. Nici vizitele la stilist nu au fost uitate, mai ales ca imaginea este foarte importanta pentru un artist. Toti cei opt cântareti s-au declarat incântati de oportunitatea pe care „Megastar“ le-a oferit-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS