21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProvincia preia conducerea

Provincia preia conducerea

Multe dintre manechinele care reusesc sa-si construiasca o cariera de succes pornesc nu din Capitala, ci din provincie. Cele peste 20 de manechine ale agentiei „One Models“ din Craiova care lucreaza, la ora actuala, peste hotare sunt un exemplu elocvent in acest sens.


Laura Gorun, Stefania Constantin, Mariana Hondor numele lor nu va este, probabil, foarte cunoscut, dar multi dintre designerii celebri din strainatate sau dintre impatimitii modei le cunosc chipul. Ele sunt doar câteva dintre manechinele de succes la agentiei „One Models“.


„In prezent, 20 dintre manechinele noastre lucreaza cu agentii importante de peste hotare“, a afirmat Toni Dinca, managerul agentiei mai sus amintite.


Sase dintre acestea – Laura Gorun, Madalina Ghenea, Iulia Savulescu, Elena Gavrila, Andreea Matei, Gabi Corneanu – se vor afla pâna la sfârsitul lunii la Milano. Pe timpul sederii lor in Italia, fetele vor participa la diverse castinguri in urma carora vor fi alese fie sa apara in diverse reclame, fie sa defileze pe podiumuri, fie sa faca pictoriale in reviste de moda.


Pentru a ajunge sa participi la castinguri tocmai in Milano, orasul denumit, „capitala modei“, se presupune ca trebuie sa indeplinesti o serie de criterii destul de stricte, pentru ca aici vin cele mai frumose fete, iar concurenta este acerba. Modele craiovence s-au facut mai intâi cunoscute la nivel national si dupa aceea au reusit sa stârneasca interesul agentiilor de peste hotare. Interesant este insa faptul ca majoritatea celor care reusesc sa se faca cunoscute nu sunt din capitala, ci provin de la agentii din provincie.


Craiovencele sunt in top


Faptul ca aceia care se ocupa de imaginea lor nu locuiesc in capitala nu reprezinta o piedica in cariera manechinelor.


Multe dintre fetele frumoase care apar in diverse pictoriale din reviste de prestigiu din România sunt craiovence. Toni Dinca cunoaste foarte bine mecanismul prin care este ales un manechin pentru a aparea intr-o revista mondena.


Redactorii-sefi ai revistelor din capitala aleg cu foarte multa grija (in urma mai multor preselectii) modelele care sa apara in paginile de care raspund. Acestia contacteaza mai intâi managerii diferitelor agentii de manechine si le spun ce tip de manechin cauta, dupa care organizeaza un casting si apoi norocoasa „câstigatoare“ este chemata la Bucuresti pentru o sedinta foto.


Se pare ca oltencele se numara printre cele mai frumoase fete din tara, având in vedere ca, in fiecare luna, cel putin un manechin de la One Models este contactat pentru a realiza un pictorial intr-o revista pentru femei.


„Pentru noi a devenit un fapt obisnuit sa avem modele care sa colaboreze cu trusturi de presa din capitala. Pictorialele respective sunt importante pentru cariera si imaginea manechinelor“, a precizat Toni Dinca.


Luna aceasta, de exemplu, Iulia Savulescu, Irina Craciunoiu si Alice Tomescu au fost alese sa apara in câteva reviste pentru femei. Din când in când chiar si baietii din Craiova reusesc sa se remarce.


In decursul acestei veri, Cristi Dobrescu si Robert Niculescu au fost alesi sa bucure privirile doamnelor si domnisoarelor in câte un pictorial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS