21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineretul tine la imagine

Tineretul tine la imagine

Fuste mini, tricouri mulate, decolteuri ispititoare! Inceperea anului scolar revigoreaza de fiecare data peisajul craiovean, cel putin din punct de vedere vestimentar. Atât studentele, cât si liceenele acorda o mare importanta imaginii si se straduiesc, dupa posibilitati, sa tina pasul cu moda.


Nu este foarte inalta, dar tocurile cui si mersul leganat o fac sa para mai degraba un manechin care defileaza pe podium decât o studenta care se indreapta spre sala de curs. Poarta o pereche de pantaloni trei sferturi cu talie joasa si un sacou scurt si cambrat pe talie, iar in mâini tine o mapa subtire.


„Ma aranjez de fiecare data când ies din casa. Consider ca acum este vârsta când trebuie sa ne punem in valoare frumusetea. Imaginea este foarte importanta chiar si atunci când vrei sa-ti construiesti o cariera“, a afirmat Andreea, studenta in anul III la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova.


La fel ca multe alte tinere de vârsta ei, Andreea si-a imbogatit garderoba cu ocazia inceperii anului universitar, pentru a putea tine pasul cu moda.


„Imi place sa merg la cumparaturi, asa ca gasesc mereu câte un pretext pentru a mai primi ceva bani de la parinti. Bineinteles ca am cerut bani de haine cu ocazia inceperii facultatii“, a completat tânara.


Rockeri, hip-hoperi, manelisti….


O data cu inceperea scolilor si universitatilor, Craiova pare ca prinde viata. In autobuze, pe strazi sau in baruri forfoteste o multume de tineri. Un adevarat rasfat pentru ochii craiovenilor, mai ales acum când statisticile anunta ca in România va creste numarul populatiei de vârsta a treia. Tineretul este un motiv de bucurie si pentru reprezentatii sexului puternic care au cu ce sa-si desfete privirile.


Nonconformismul vârstei determina multe tinere sa adopte tinute care sa le asigure ca nu trec neobservate. Fie ca este vorba de toalete elegante sau tinute sportive, junele demonstreaza ca nu se imbraca acum cu ce le cade prima data in mâna. In aceasta toamna fustele scurte (uneori purtate in asociere cu pereche de colanti colorati) au mare trecere in rândul adolescentelor. La fel se poate spune si despre pantalonii cu talie foarte joasa, asortati cu un tricou scurt. Tendintele extravagante lansate de creatorii de moda sunt adoptate foarte repede de vedete si de tinerii care sunt atrasi de ce este nou.


O pata de culoare in peisajul vestimentar o reprezinta si tinerii fani infocati ai unui anumit gen muzical (pentru ca numai exuberanta tineretii iti permite sa-ti manifesti afinitatea pentru un gen muzical pâna acolo incât sa faci din asta un stil de viata). Plete lungi, tricouri negre, pantaloni de piele, geaca cu tinte sau blugi largi cu multe buzunare asortati cu hanorace, poti sa ghiceste ce gen de muzica asculta o persoana numai dupa felul cum se imbraca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS