21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpozitie de nuduri

Expozitie de nuduri

Fotoclubul „Mihai Dan-Calinescu“ le pregateste craiovenilor o serie de expozitii de exceptie pentru aceasta toamna.


Dupa ce, in decursul acestui an, iubitorii de fotografie au avut ocazia sa participe la un salon national de fotografie organizat chiar la ei acasa, fotoclubul „Mihai Dan-Calinescu“ nu se dezminte si are programate pentru stagiunea din toamna o serie de expozitii semnate de artisti fotografi cu renume. Un exemplu elocvent in acest sens sunt cele 43 de lucrari apartinând lui Pelinchak Mikhail.


„Aceasta este prima data când artistul ucrainean expune in Craiova“, a precizat Mircea Anghel, presedintele fotoclubului craiovean.


Operele artistului ucrainean infatiseaza diverse laturi ale feminitatii. Nudurile, caci aceasta este tema principala a expozitiei, surprind femeia in mai multe ipostaze, dar in niciun caz nu se poate vorbi de vulgariate in lucrarile lui Pelinchak Mikhail. Expozitia trebuie perceputa mai degraba ca o modalitate a artistului de a-si exprima adimiratia si fascinatia fata de feminitate. Cum astfel s-ar putea explica grija pâna la cel mai mic detaliu in care este surprinsa femeia? De la copila inocenta pâna la femeia matura, de la deziluzia in fata esecului pâna la exuberanta fericirii, artistul fotograf a incercat sa surprinda toate etapele cu care se confrunta in evolutia sa o urmasa a Evei. Craiovenii care nu au vazut expozitia mai au la dispozitie o saptamâna pentru a o vizita.


In vizita la Craiova


Aceasta nu este insa singura surpriza pe care organizatorii de la „Mihai Dan-Calinescu“ le-au pregatit-o iubitorilor de fotografie. Lunea viitoare va avea loc vernisajului unei expozitii semnate de Balasj Gaba, unul dintre artistii fotografi români care a reusit sa se impuna si peste hotarele tarii. Balasj Gaba este membru E.FIAP, adica a dobândit titlul de Excelenta al Federatiei Internationale de Arta Fotografica, un rang râvnit de multi artisti fotograf si care se obtine destul de greu.


„La noi FIAP este recunoscut de cel putin 35 de ani, sub patronajele sale desfasurându-se câteva zeci de saloane din tara“, a explicat Mircea Anghel. Desi ocupat, artistul a promis ca pe 16 octombrie va veni in Craiova pentru a participa la vernisajul expozitiei sale.


Pe agenda Fotoclubului „Mihai Dan-Calinescu“ mai figureaza o expozitie semnata de un artist fotograf de exceptie. Incepând cu 14 noiembrie vom putea admira 47 de lucrari semnate de Balena Volodymiyr, o alta artista ucraineana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS