16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii se drogheaza in grup

Craiovenii se drogheaza in grup

In prima jumatate a acestui an, 44 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru trafic si consum de droguri.


Cu ocazia Zilei Internationale impotriva Abuzului de Droguri, politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova au facut ieri o trecere in revista a fenomenului in judetele din sudul tarii. „Craiova nu este un oras cu un consum ridicat de droguri. Aceasta este si consecinta nivelului scazut de trai. La noi se consuma in general droguri usoare – canabis, hasis – si doar in cerc restrâns, in anumite cluburi, se consuma pastile de Extasy“, a declarat subcomisarul Octavian Stanciu, adjunctul sefului BCCO Craiova.


Drogurile vin prin colet


De la inceputul anului si pâna in prezent, pe linia traficului si consumului de droguri au fost cercetate de politistii craioveni 44 de persoane. Fata de sapte s-au si dispus masuri privative de libertate: cinci dintre invinuiti au fost arestati preventiv, iar fata de alte doua persoane s-a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea.


In prima jumatate a acestui an au fost confiscate câteva grame de hasis si aproape un kilogram de canabis. Totodata, in prezent se afla in lucru mai multe dosare in care se documenteaza activitatea infractionala, urmând sa se ia si masurile de rigoare.


Politistii de la BCCO Craiova au in vizor si principalele cai prin care drogurile ajung la consumatori. Principala sursa de procurare este cea externa. Drogurile sunt trimise in tara prin intermediul unor colete – fie trimise prin posta, fie prin intermediari. De cele mai multe ori, drogurile sunt disimulate in obiecte de imbracaminte. Alteori, substantele halucinogene sunt aduse in tara personal de consumatori. „Specificul consumului de droguri in Craiova este acela al grupurilor de consumatori, constituite din maximum 10 – 15 persoane. De obicei, membrii grupului merg pe rând fie in strainatate, fie in orase precum Bucuresti sau Timisoara, unde exista retele de traficanti de droguri. De acolo isi procura substantele halucinogene, insa nu in cantitate mare, pentru revânzare, ci doar pentru consumul lor personal si al membrilor grupului“, a precizat subcomisarul Stanciu.


Câine antidrog


Pentru depistarea drogurilor, politistii de la BCCO Craiova dispun si de un câine specializat. Catelusa Tess este un ciobanesc german care s-a specializat sa miroase – la propriu – orice fel de substanta din categoria drogurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU