14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada Brestei, din nou sub apa

Strada Brestei, din nou sub apa

Strada Brestei din Craiova a fost acoperita din nou de apa, ieri-dimineata, in zona intersectiei cu strada Gradistei. Circulatia a fost deviata de politistii comunitari, iar câtiva muncitori de la Regia de Apa, dotati cu o motopompa, se chinuiau de zor sa scoata apa de pe carosabil. Un astfel de peisaj a devenit insa o trista obisnuinta pentru locuitorii zonei.


«In fata straluceste, iar la f… Doamne pazeste!»


Viorica Curelea locuieste pe strada Brestei de vreo 15 ani. Femeia spune ca s-a saturat ca, la fiecare ploaie, apa sa acopere carosabilul si sa umple curtile oamenilor si acuza autoritatile locale de ceea ce se intâmpla. „Canalizarea pe strada Brestei e o urgenta, numai ca astia de la primarie, in loc sa faca o urgenta, o necesitate, s-au apucat sa modernizeze centrul. Si poate nu m-ar fi intrigat, dar asa, când primaria are bani pentru centru, insa n-are pentru Brestei, prea bate la ochi. La noi e cam ca-n proverbul ala: «In fata straluceste, iar la f… Doamne pazeste!»“, a spus Viorica Curelea.


Locatarii din zona povesteau ca, saptamâna trecuta, un reprezentant de la Primaria Craiova ar fi venit sa vada situatia de pe strada Brestei si le-ar fi spus celor care iesisera la porti: „De la anu’, o sa mergeti in papuci pe aici!“. Prevestirea s-a implinit. Nu de la anul, ci chiar de la urmatoarea ploaie. Pentru ca, ieri, toti pietonii iesisera in papuci din curti, pentru a nu-si uda pantofii prin apa care pâna si pe trotuare depasea 30 de centimetri.


Spre seara, baltoaca de pe Brestei se mai risipise, spre supararea lui Ionut, un baietas de vreo opt-noua ani, care nu se dusese ieri la scoala: „Nu m-am mai dus la scoala, ca n-aveam pe un’ sa trec, ca prin apa nu putui“. El nu stia prea bine ce inseamna canalizare, spre deosebire de un vecin de-al lui care, din fuga bicicletei, ne-a aruncat in loc de concluzie: „As vrea sa traiesc si io ziua in care nu s-o mai strânge apa aci dupa fiecare ploaie. Da’ nu cre’ ca mai apuc!“. Si barbatul n-avea decât vreo 40 de ani…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU