22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi azi, profesori miine

Elevi azi, profesori miine

• Cei mai multi participanti au fost la disciplina educatie fizica si sport, unde au fost inregistrate si cele mai multe note intre 1 si 4,99 • Inspectorul scolar general Liviu Andrei, care este profesor de sport, a declarat ca, dupa repartizarea computerizata a titularilor, pentru completarea posturilor cu suplinitori, vor putea participa si candidatii care au obtinut note sub 5 la titularizare


Rezultatele obtinute de candidati la examenul de titularizare nu i-au multumit deloc pe sefii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. Spre deosebire de anii trecuti, numarul celor inscrisi a fost mult mai mic decit numarul candidatilor care au fost prezenti la probele scrise. Initial, si-au depus dosarele 1.286 de candidati pentru posturile de profesori, invatatori si maistri. Daca 11 persoane au renuntat si au depus cereri pentru a nu se mai prezenta la examene, 989 de cadre didactice au sustinut totusi probele la disciplina de concurs aleasa. Dintre acestia, aproape 60% au obtinut note sub 7. Note intre 1 si 4,99 au obtinut 234 de candidati, 403 au luat note intre 5 si 6,99 si 325 au obtinut peste 7.


Sportul – la pamint


Numarul celor care au dorit sa devina profesori titulari si au participat la examenele scrise a fost de 579. Participare relativ numeroasa s-a inregistrat la matematica – 51 de candidati, dintre care 21 au luat note peste 7, iar 8 candidati au primit note sub 5. Restul au obtinut note intre 5 si 6,99. La limba si literatura româna au fost prezenti 57 de candidati, dintre care doar 23 au primit peste 7, iar patru au luat note sub 5. La limba si literatura engleza au fost 57 de candidati, 26 primind peste 7, iar 9 luind note sub 5. La filosofie, logica si argumentare au fost 22 de participanti la examen. Numai unul dintre acestia a obtinut peste 7, iar 17 au luat note sub 5. La educatie fizica si sport, disciplina in care este specializat si inspectorul scolar general Liviu Andrei, au dat examen cei mai multi candidati – 60. Tot aici au fost si cele mai multe note sub 5, respectiv 35. Numai 7 profesori au luat peste 7. Dintre cei 13 maistri care au vrut sa devina titulari, jumatate au luat sub 5 si nici unul nu a reusit sa obtina nota 7. Cele mai multe note peste 7, raportate la numarul de candidati, au fost obtinute de educatoare si invatatori. Astfel, din 387 de candidati participanti la proba scrisa, cei mai multi – 177 – au luat peste 7, 167 intre 5 si 6,99, iar restul sub 5. In judetul Gorj exista 276 de posturi titularizabile si 498 de posturi netitularizabile, dintre care 170 incomplete. Potrivit inspectorului scolar general Liviu Andrei, pina pe 8 august vor fi repartizati pe posturi profesorii titulari. Ulterior, in limita posturilor disponibile, candidatii care au luat note sub 5 vor putea sa concureze pentru o catedra de suplinitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS