31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFinal la fotografie

Final la fotografie


Primele estimări privind rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat ieri, au adus o mare surpriză: egalitate aproape perfectă intre cei doi candidaţi rămaşi in cursă, Adrian Năstase şi Traian Băsescu. Conform sondajului efectuat la ieşirea de la urne de INSOMAR şi METRO MEDIA TRANSILVANIA, pentru postul public de televiziune, ambii candidaţi au obţinut 50,0 la sută din voturile exprimate.

Pe de altă parte, sondajul similar făcut de CURS, pentru postul Antena 1, il dă drept favorit la fotoliul prezidenţial pe candidatul Uniunii Naţionale PSD+PUR, Adrian Năstase, creditat cu 50,7 la sută din voturi. In acelaşi exit-poll, candidatul Alianţei D.A. PNL-PD, Traian Băsescu, era creditat cu 49,3 la sută din voturi. Potrivit ultimei estimări privind prezenţa la urne, efectuată de Biroul Electoral Central, pină la ora 17.00, votaseră doar 40 la sută dintre alegători, valoare apropiată atit de cea inregistrată acum două săptămini, in primul tur al alegerilor, cit şi acum patru ani.

Rezultatele sondajelor marchează o premieră in istoria electorală a Romaniei postdecembriste. Este pentru prima dată cind invingătorul in cursa prezidenţială nu poate fi anticipat pe baza exit-poll-urilor. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este infimă, mai mică decit marja de eroare luată in calcul de institutele de sondare. Pentru a afla numele celui care ii va conduce in următorii cinci ani, romanii trebuie să aştepte rezultatul oficial al numărării voturilor. Situaţia este asemănătoare cu cea inregistrată acum patru ani, la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, cind George W. Bush l-a invins pe Al Gore la o diferenţă de doar citeva sute de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS