18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

94 de miliarde de cesti cu cafea pe an

Kraft Foods Romania, lider al pietei romanesti de produse zaharoase si producator si distribuitor al marcilor de cafea Jacobs si Nova Brasilia, introduce pe piata romaneasca Jacobs Aroma, o marca internationala, cu o reteta special conceputa pentru a satisface gusturile consumatorului roman.

Kraft Foods vinde in lume aproximativ 94 de miliarde de cesti cu cafea anual, reprezentind echivalentul a 257 de milioane de cesti cu cafea in fiecare zi. Cafeaua Jacobs este una dintre marcile de cafea cel mai bine vindute din portofoliul sau, alaturi de alte marci renumite, precum Carte Noire, Gevalia, Jacques Vabre, Maxwell House.

Jacobs Aroma a fost creata pe baza unui studiu minutios, realizat de-a lungul unui an cu scopul de a fi identificate cerintele consumatorului roman din segmentul de mijloc al pietei in ceea ce priveste gustul si taria cafelei, dar si raportul calitate/pret. Ca rezultat al acestui studiu, expertii companiei au identificat principala caracteristica a noii cafele Jacobs: aroma puternica, obtinuta dintr-un amestec de boabe selectate, prajite si macinate, in cadrul unui proces tehnologic controlat. Metoda de pregatire recomandata pentru Jacobs Aroma este la ibric – modul de preparare a cafelei preferat de romani.

200 dintre angajatii Spitalului de Urgenta sint neasigurati la CAS Dolj

Casa de Asigurari de Sanatate Dolj respinge acuzatiile aduse de medici, potrivit carora CAS Dolj ar fi scos de pe listele cu asigurati jumatate din cadrele mediale de la Spitalul de Urgenta Craiova. „Nu este adevarat. Toti angajatii spitalului care sint pe listele medicilor de familie doljeni sint asigurati, beneficiind de pachetul de servicii medicale de baza. Exista intr-adevar aproximativ 200 de salariati ai Spitalului de Urgenta care nu se regasesc pe listele nici unui medic de familie care are relatii contractuale cu CAS Dolj, fiind posibil sa fie luati in evidenta altor case de asigurari. Altfel nu se poate explica de ce doar o parte din angajati nu sint asigurati, din moment ce Spitalul de Urgenta vireaza asigurarile de sanatate pentru toti“, a precizat Cristina Mindreci, purtatorul de cuvint al CAS Dolj. Numarul de asigurati si neasigurati din Dolj este pina la urma o problema cu multe necunoscute, de a carei rezolvare se va ocupa, printre altele, Ministerul Controlului, probabil de saptamina viitoare, cind vor incepe, la sesizarea presei, controale in institutiile sanitare doljene.

Record la concedieri de lideri de sindicat

Conducerea Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere (UJSL) CNSRL Fratia a declarat ca, in ultimii opt ani, in Gorj au fost concediati 33 de lideri de sindicat. Printre cele mai recente cazuri de concediere a liderilor de sindicat de catre patronat este cel al liderului de sindicat de la SC ARC Tirgu Carbunesti, Ion Valeriu, si cel al lui Paul Tanasie din cadrul Schelei Petroliere Stoina. „Ambii au contestat in instanta concedierea si procesele sint pe rol. Ceea ce este spre binele sindicatelor este ca noua legislatie nu il mai obliga pe liderul de sindicat sa mai fie angajat al societatii respective. Noi batem un record negativ in ceea ce priveste concedierile de lideri de sindicat, cu 33 de cazuri. O mare parte a acestora au fost repusi in drepturi de catre instante, iar unul a ajuns la Curtea Europeana a Drepturilor Omului“, a afirmat Constantin Retezeanu, liderul UJSL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS