34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024

Stiri diverse

A furat cablu de cupru de la calea ferata

Politistii de frontiera l-au suprins zilele trecute, in zona sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin, pe Georgel Daniel Patrascu, in timp ce sustragea de linga calea ferata aproximativ 35 m de cablu de cupru, invelit in plumb. Acestuia i s-a intocmit dosar penal, in care s-a declinat competenta catre Politia Transporturi Feroviare Turnu Severin, actele premergatoare si cablul de cupru fiind predate politistilor de aici, pentru continuarea cercetarilor.

(F.L.)

Se cauta politisti pentru Bailesti, Filiasi si Calarasi

Inspectoratul Judetean de Politie Dolj va organiza, in perioada 13 iunie – 5 iulie, un concurs in vederea ocuparii a trei posturi de subofiteri la Politia Bailesti, Filiasi, respectiv Postul de politie Calarasi. Candidatii trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat, iar media generala obtinuta la purtare trebuie sa fie de minim 8. De asemenea, cei care vor sa intre in rindurile politistilor trebuie sa aiba peste 1,7 m inaltime, cu o conduita buna in scoala, familie si societate si sa nu fi savirsit infractiuni pentru care sa fi fost condamnati sau pentru care s-ar fi dispus inlocuirea raspunderii penale cu sanctiuni administrative sau sa nu fie in curs de cercetare penala sau judecata. Nici sotiile candidatilor nu trebuie sa fi fost condamnate cu executarea pedepsei privative de libertate pentru infractiuni savirsite cu intentie si pentru care nu a intervenit reabilitarea ori amnistierea. Printre conditiile de participare la concurs se mai numara: sotia candidatului sa nu fie apatrida sau cu o alta cetatenie decit cea romana, candidatul sa fie declarat apt medical si psihologic, sa aiba o dictie buna si fara semne particulare. Cererile la concurs se depun pina pe 10 iunie, la sediul IJP Dolj, Serviciul management resurse umane, din str. Vulturi nr. 9, de unde pot primi si relatii suplimentare.

(R.G.)

Un craiovean a fost omorit de piatra de la polizor

Ion Sosa, de 51 de ani, din Craiova, a murit miercuri, 22 mai, dupa ce a fost lovit de mai multe bucati sarite dintr-o piatra de polizor. In acea zi, barbatul s-a apucat sa ascuta ceva la un polizor confectionat artizanal. In timp ce utilajul era in functiune, piatra s-a spart si mai multe „schije“ l-au lovit in zona inimii.

(R.G.)

S-a sinucis dindu-si foc

Dupa mai multe incercari nereusite de a-si pune capat zilelor, Marian Baltaretu, de 40 de ani, din Caracal, a fost gasit carbonizat miercuri, 22 mai, in jurul orei 9.00, in locuinta sa. Cercetarile efectuate de politisti au relevat ca acesta isi daduse foc la locuinta. Cadavrul sau fusese carbonizat in proportie de 80%. Incendiul, care a distrus si bunuri in valoare de 15 milioane de lei a fost stins de pompierii militari.

(M.M.)

Copil de zece ani accidentat grav de un militar

Caporalul Marin Costea, de 36 de ani, din Caracal, militar angajat pe baza de contract la UM 01282 Caracal, l-a accidentat grav pe micutul Denis Ovidiu Paliu, de zece ani, din localitate, in timp ce conducea autoturismul Aro 243 cu numarul de inmatriculare A-1377, pe 22 mai. Copilul tocmai se angajase in traversarea unei strazi din oras fara sa se asigure, cind a fost lovit in plin de masina condusa de caporal. Victima a fost internata la Spitalul din Caracal cu diagnosticul „fractura treime femur drept“. In momentul accidentului, militarul se afla in misiune si nu era sub influenta bauturilor alcoolice.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS