5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTrei candidați pe un loc la Medicină Generală

Trei candidați pe un loc la Medicină Generală

Emoții mari pentru absolvenții de liceu care s-au înscris la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină din Craiova. Ieri, tinerii au susţinut examen scris pentru trei dintre specializări: Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie.

Peste 1.200 de tineri au susținut ieri examenul de admitere la Universitatea de Medicină din Craiova. Examenul a durat trei ore, timp în care părinții au așteptat cu emoții ieșirea candidaților. Concurența pentru cei care vor să devină medici a fost mare și în acest an. La specializarea Medicină au fost trei candidați pe loc. Pentru acest program au fost scoase la concurs 209 locuri la buget şi 80 de locuri la taxă.
Gabriel a dat examen pentru unul dintre locurile de la Medicină Generală. A ieșit din sală încrezător. Nu știe încă la ce notă să se aștepte, dar este hotărât ca după absolvirea facultății să plece să lucreze într-unul dintre spitalele bine dotate din străinătate. „A fost cum mă așteptam. Subiectele au fost de nivel mediu. Unele mai grele, dar cine s-a pregătit sigur o să poată să ia o notă mare. Sper să iau o notă decentă. Îmi doresc ca după absolvirea facultății să plec să lucrez în străinătate“, a spus tânărul.

„Aș vrea să rămân să lucrez în țară“

Ca în fiecare an, examenul a constat într-o singură probă, un test-grilă care a făcut departajarea între cei 1.203 candidaţi care au accesat unul dintre programele de studii.
Ana Maria Predescu a absolvit Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni și visează să devină medic. Ieri a făcut primul pas spre cariera de medic. După aproximativ două ore și jumătate a ieșit din sala de examen sigură de faptul că pregătirea din timpul anului o să o ajute să obțină nota dorită. „A fost destul de ușor. Mă așteptam la ceva mai dificil. Trebuie să văd însă rezultatul final. Concurența este destul de mare. Am ales Medicina pentru că simt că meseria de medic este ceea ce mi se potrivește cel mai bine. Am absolvit Liceul Teoretic «Constantin Brâncoveanu» din Dăbuleni. Aș vrea să rămân să lucrez în țară, dar nu știu ce o să fie pe parcurs, o să iau cu siguranță în calcul toate posibilitățile. Sper ca sistemul de sănătate românesc să se îmbunătățească“, a spus Ana Maria.

„Subiectele au fost accesibile și la fizică, și la biologie“

Cea mai mare concurenţă în acest an este la specializarea Tehnică Dentară. Pe cele nouă locuri bugetate s-au înscris 81 de candidaţi. Şi la Asistenţă Medicală Generală, pe cele 29 de locuri la buget s-au înscris 217 candidaţi. La programul de studii Farmacie, pe cele 29 de locuri bugetate concurează 108 persoane.
Cu speranța că o să prindă un loc la buget a venit ieri la examen și Roberta Vilău. Și-a dorit tot timpul să devină medic și speră să ajungă unul respectat, care să trateze bolnavii din țară. „Subiectele au fost accesibile și la fizică, și la biologie. Mi-am dorit mereu să fac Medicină și sper să reușesc acest lucru. Aș vrea să ajung medic chirurg, dar o să văd pe parcursul facultății care este cea mai bună opțiune. Am susținut și anul trecut acest examen, dar am intrat la taxă. Sper ca de această dată să fiu printre studenții de la buget. Aș vrea să rămân în țară“, mărturisește Roberta.
Emoţii vor fi şi mâine, când sunt aşteptaţi în sălile de examene candidaţii care au optat pentru secțiile Moaşe, Asistenţă medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare şi Tehnică dentară, pe 28 iulie 2017, ora 10.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS