18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieAstăzi este ultima zi de şcoală pentru elevi și preșcolari

Astăzi este ultima zi de şcoală pentru elevi și preșcolari

Elevii şi preşcolarii intră astăzi în vacanța de vară.  Absolvenții claselor a VIII-a, care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanță, vor susține prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, pe 22 iunie. Elevii care aparţin minorităților naționale vor susține evaluarea la limba maternă pe 23 iunie. Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Absolvenţii de liceu au intrat deja în febra examenelor, încă din data de 8 iunie. Anul şcolar s-a încheiat pentru ei pe 29 mai 2015, iar prima probă a examenului de Bacalaureat, la Limba Română oral, a fost susţinută în perioada 8-10 iunie 2015. În această săptămână, candidaţii susţin proba D, de evaluare a competenţelor digitale, iar săptămâna viitoare va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise încep pe 29 iunie, cu Limba şi Literatura Română şi continuă pe 30 iunie cu Limba maternă, pe 1 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 3 iulie cu proba la alegere. Rezultatele finale vor fi afişate abia pe 10 iulie 2015, când vor începe înscrierile la facultăţi.

Şcoala va începe pe 14 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS