32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVeşti proaste pentru clienţii BCR

Veşti proaste pentru clienţii BCR

La sfârşitul lunii aprilie BCR, cea mai mare bancă din sistem, va creşte comisioanele la tranzacţiile la ghişeu, încurajând plăţile prin internet, dar şi câteva dintre comisioanele pentru aceste tranzacţii se vor majora. Astfel, indiferent de suma tranzacţionată, comisionul pentru plăţile făcute prin phone banking şi internet banking se dublează de la 1,5 lei pe operaţiune, la 3 lei, respectiv pentru internet banking se ajunge de la 1 la 2 lei pe operaţiune.

În cazul plăţilor interbancare în lei, pentru sumele de până la 50.000 de lei banca reţine 6 lei la ghişeu, respectiv 3 lei prin internet banking. Surpriza de la bancă vine pentru aceia care depun sau retrag de la ghişeu sume mai mari de 50.000 de lei, unde comisionul pe care îl va percepe BCR ajunge la 35 de lei. Dar dacă aceeaşi plată se realizează prin internet clientul băncii plăteşte doar 3 lei.

Plăţile de facturi cu numerar sunt descurajate prin introducerea unui comision de 4 lei pe operaţiune, dar la automatele bancare speciale astfel de plăţi sunt gratuite. De asemenea, în cazul cardurilor de debit, interogarea soldului la ATM va costa 0,2 lei, indiferent de tipul cardului.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS