20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFacilităţi pentru angajatori, oferite de AJOFM Olt

Facilităţi pentru angajatori, oferite de AJOFM Olt

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt a anunţat acordarea unei serii de facilităţi pentru angajatori, în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. AJOFM Olt acordă angajatorului, pentru fiecare persoană angajată, 500 lei/lună, timp de 12 luni, pentru absolvenţii de învăţământ gimnazial; 600 lei/lună, timp de 12 luni, pentru absolvenţii de liceu (studii medii) şi 750 lei/lună, timp de 12 luni, pentru absolvenţii de studii superioare. În cazul persoanelor cu vârste peste 45 de ani, al persoanelor care sunt susţinător unic al familiilor monoparentale sau al persoanelor cu dizabilităţi, angajatorii vor primi 500 lei/lună, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată.
Pentru persoanele care în termen de trei ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială (pentru limita de vârstă dacă nu îndeplinesc condiţiile pentru pensie anticipată) se va acorda suma de 500 lei/lună pe toată perioada, până la îndeplinirea condiţiilor.
În plus, potrivit Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani supuşi riscului de marginalizare socială, salariul stabilit prin contractul individual de muncă, pentru maximum doi ani, dar nu mai puţin de un an, suma maximă rambursabilă angajatorului pentru fiecare angajat nu va depăşi 75% din salariul mediu net pe economie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS