13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFacturarea individuală, pusă în practică

Facturarea individuală, pusă în practică

În scurt timp, fiecare craiovean va achita individual factura la căldură, iar rău platnicii vor fi executaţi silit.
Primul pas către facturarea individuală a energiei termice în Craiova a fost făcut. Regia Autonomă de Termoficare (RATf) poate încheia contracte individuale cu fiecare locatar la cerere, după inventarierea corpurilor de încălzire din apartament.   
„Până acum, reprezentanţii noştri au mers şi au verificat corpurile de încălzire din circa 1.300 de apartamente din Craiova, iar proprietarii sunt aşteptaţi să încheie contracte individuale cu regia. Cei în cauză fac parte din Asociaţiile de proprietari nr. 14 Eroilor, nr. 1 Piaţa Gării, nr. 7 Brazda lui Novac, Viitorul, nr. 110 şi nr. 19 Craioviţa Nouă, nr. 6 George Enescu şi Carpaţi“, a precizat Sorin Iordache, directorul comercial al RATf.
Acesta a explicat că facturarea individuală va fi un efort în plus pentru regia locală, dar că se vor căuta soluţii.
„Consumurile sunt stabilite tot de asociaţia de proprietari, dar plata se va face la casieria Regiei de Termoficare. Uşor nu este nici pentru noi, pentru că nu este acelaşi lucru să emiţi 400 de facturi, ca în prezent, sau 67.000 de facturi, cât va rezulta în urma facturării individuale. Dar aşa cetăţenii au siguranţa că banii plătiţi vor merge direct la Regia de Termoficare. În timp, vom înfiinţa casierii în cartiere pentru a încasa facturile“, a explicat Iordache.
Marea problemă a RATf este că reprezentanţii asociaţiilor nu insistă asupra facturării individuale, probabil şi pentru a nu se pune rău cu locatarii. „Din 400 de administratori, mai puţin de 200 au venit la convocare pentru a discuta cu noi“, a mai spus Sorin Iordache. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII