28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimarii din Olt ies în stradă

Primarii din Olt ies în stradă

Nemulţumiţi că rămân fără bani, în urma rectificării bugetare, primarii din Olt vor protesta marţi, 21 septembrie, în faţa prefecturii. Protestul la care este aşteptat un număr mare de manifestanţi este organizat de filiala olteană a Asociaţiei Comunelor şi Oraşelor din România (ACOR).
Primarii solicită modificarea ordonanţei care vizează retragerea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetelor administraţiilor locale. Potrivit reprezentanţilor ACOR, lucrurile nu pot rămâne aşa, pentru că toate administraţiile locale vor fi în imposibilitatea de a asigura salariile, nu vor mai putea asigura funcţionarea şcolilor, iar primăriile nu-şi vor mai putea îndeplini sarcinile. Primarii din Olt se mai plâng că nu vor mai avea resursele financiare necesare funcţionării. Aceştia mai fac referire şi la proiectele depuse de primării pentru accesarea fondurilor europene pentru care, în situaţia creată de guvern, nu mai poate fi asigurată cofinanţarea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, este şi el nemulţumit de contextul actual în care se găsesc primăriile din judeţ. „Este pentru prima oară în istoria acestui judeţ când avem o rectificare bugetară pe minus. Consiliile locale nu vor mai avea bani pentru salarii, apă, gaze sau electricitate. Nu s-a gândit nimeni în ce situaţie dezastruoasă vor ajunge primăriile după această rectificare“, a declarat Stănescu. Potrivit acestuia, în urma rectificării negative, bugetele consiliilor locale rămân fără aproximativ 16 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS