17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolarii nu reprezintă pericol social

Pistolarii nu reprezintă pericol social

Ionel Boboc, craioveanul care a tras joi mai multe focuri de armă în centrul Băniei, a fost eliberat sâmbătă de judecători, acesta petrecând numai o noapte în arestul poliţiei.

 

Ionel Boboc, de 31 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv vineri seară, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice în formă agravantă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Anchetatorii au stabilit că joi bărbatul s-a luat la ceartă cu Stelică Ionescu, zis „Dragavei“, de 37 de ani, în urma unei neînţelegeri în trafic, după care a scos pistolul şi a tras patru focuri spre maşina acestuia.

Vineri seară, Boboc a fost prezentat de procurori Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă, cu precizarea că acesta a comis faptele în plin trafic, a provocat scandal şi a folosit un pistol cu gaze, reprezentând un pericol pentru societate. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele lui Boboc un mandat de reţinere pentru 20 de zile, acesta fiind condus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

Alţi judecători, altă decizie

Apărătorii lui Boboc au făcut recurs la Tribunalul Dolj împotriva deciziei Judecătoriei Craiova, iar magistraţii de la Tribunal au considerat că măsura arestării preventive este prea dură pentru Ionel Boboc. Acesta a fost eliberat sâmbătă, măsura arestării preventive fiind înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea. Reprezentanţii IPJ Dolj s-au arătat mâhniţi de eliberarea craioveanului, care este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni. „Nu ne mai miră asemenea decizii, pentru că se întâmplă frecvent. Suntem mâhniţi profesional de decizia judecătorilor de a-l elibera, pentru că, prin astfel de hotărâri, pierdem noi, ca instituţie, dar şi cetăţenii“, a declarat comisarul-şef Liviu Ţiulescu, adjunctul şefului IPJ Dolj. Acesta a precizat că, în ultimele şase luni, din 31 de indivizi arestaţi pentru acest gen de fapte, numai unul este în arest – Constantin Dascălu, care a împuşcat un bărbat în timpul scandalului de la IML, din vara anului trecut.

Restul au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru faptele comise.

S-a dispus o măsură mai blândă

Conform judecătorilor de la Tribunalul Dolj, decizia înlocuirii măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi localitatea este motivată prin faptul că s-a considerat că Boboc nu reprezintă un pericol social. „Pentru ca o persoană să fie arestată preventiv trebuie întrunite două condiţii: pedeapsa pentru infracţiunea pentru care este cercetată să fie mai mare de patru ani şi să nu prezinte pericol social, ultima rămânând la latitudinea instanţei. El, ca persoană, nu prezintă pericol social, mai ales că nu are antecedente penale, are familie şi doi copii. I s-a dat o şansă, dispunându-se o măsură mai blândă, pentru că s-a considerat că arestarea preventivă este o măsură prea dură pentru fapta sa“, a explicat judecătorul Laurenţiu Anghel, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj. Pe lângă interdicţia de a nu părăsi localitatea, Boboc este obligat, pe toată durata cercetării penale, să nu poarte arme, să se prezinte la instanţă sau Parchet ori de câte ori este chemat şi să se prezinte periodic la ofiţerul care îl supraveghează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII