21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Scurt istoric

40 de ani in slujba invatamântului


Scoala nr. 22 din Craiova si-a deschis pentru prima data portile pe 1 septembrie 1965. Atunci, in localul construit in anul 1963 pe locul fostului târg de saptamâna al orasului, in 16 sali de clasa au inceput cursurile 1.168 de elevi. In cei peste 40 de ani de activitate, Scoala nr. 22 este de referinta in invatamântul craiovean. Pe 9 ianuarie 2004, dupa ce scoala a fost prinsa in Programul de Reabilitare prin Banca Mondiala, unitatea de invatamânt a beneficiat de al doilea inceput.


In 1995, scoala a luat numele marelui filosof si scriitor Mircea Eliade. „Consideram ca Eliade este un scriitor european, iar noi tindem spre Europa. Eliade este un filozof bazat pe individ. Noi, aici, lucram cu copiii, cu fiecare individ in parte. Prin ce a scris, Eliade a demonstrat ca este un bun cunoscator al sufletului uman, iar noi am considerat ca ne identificam cu el asa ca am discutat in consiliul profesoral si am consultat Universitatea si cu girul domnului profesor Besteliu, care a avut ultimul cuvânt si pe care il putem numi nasul scolii, unitatea noastra a luat numele «Mircea Eliade»“, a spus directoarea Cornelia Pasare.


O scoala la standarde europene


In prezent, scoala dispune de 22 de spatii de invatamânt, dintre care cinci laboratoare de fizica, chimie, biologie, informatica, limbi straine, cinci sali specializate, de limba si literatura româna, matematica, geografie, istorie, integrare europeana, doua sali de educatie tehnologica, precum si un teren de sport, o biblioteca având peste 12.500 de volume, dintre care 4.000 achizitionate dupa 1989, un cabinet medical, toate utilate la standarde europene. Scoala are 49 de cadre didactice, 16 invatatori, dintre care 13 cu studii superioare, si 33 de profesori. Dintre acestia, 89% au gradul didactic I, unul este doctorand in stiinte filologice, 31 beneficiaza de gradatii de merit, iar 23 sunt metodisti ai Inspectoratului Scolar Judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS