28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCursuri de formare pentru profesori şi contabili

Cursuri de formare pentru profesori şi contabili

Cadrele didactice şi administratorii financiari din unităţile de învăţământ din judeţul Dolj se pot înscrie la cursurile de formare continuă, care se vor desfăşura la sfârşitul lunii aprilie.

Casa Corpului Didactic (CCD) Dolj, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţie Publică Locală (CRFCAPL) Craiova, a obţinut acreditarea pentru două noi programe de formare: „Managementul unităţilor de învăţământ preuniversitar în sistem descentralizat“ şi „Managementul Financiar şi Contabilitate de Angajament“. Pentru primul program, grupul-ţintă este format din cadre didactice din învăţământul preuniversitar doljean cu funcţii de conducere, îndrumare şi control sau care doresc să acceadă la postul de manager. La cel de-al doilea program se adaugă şi administratorii financiari/contabili din instituţiile de învăţământ. „Beneficiarii direcţi ai celor 46 de ore ale cursurilor de formare continuă sunt managerii educaţionali din unităţile de învăţământ preuniversitar, administratorii financiari/contabili, dar şi cadrele didactice care doresc să acceadă la funcţia de manager, de exemplu: responsabilul cu asigurarea calităţii, responsabilul de proiecte, coordonatorul activităţilor educative“, a precizat Ersilia Oprescu, directoarea CCD Dolj. Ambele programe de formare – atât cel adresat managerilor din sistemul de învăţământ preuniversitar, cât şi cel la care vor participa administratorii financiari/contabili – vor facilita adaptarea acestora la provocările legate de societatea cunoaşterii, de schimbările rapide ale învăţământului românesc integrat în contextul învăţământului european prin promovarea unor forme inovative de formare în domeniul managementului calităţii în educaţie şi al managementului proiectelor educaţionale. Competenţele în aceste două domenii sunt indispensabile pentru ca managementul şcolar în toată complexitatea sa să fie eficient şi cu impact pozitiv la nivel economic şi social. „Prin aceste cursuri de formare continuă, sperăm într-un management performant al instituţiilor de învăţământ ai căror reprezentanţi au participat la curs şi, implicit, în creşterea calităţii actului educaţional şi consolidarea imaginii şcolii la nivelul comunităţii locale. Grupul-ţintă propus să fie format prin aceste programe întâmpină în acest moment dificultăţi referitoare la implementarea managementului activ-participativ şi asigurarea calităţii în învăţământ, neexistând suficiente cursuri specializate pe acest domeniu“, a adăugat Ersilia Oprescu. Proiectul va demara un proces de schimbare a prezentei situaţii, asigurând pe viitor o forţă de muncă la standarde europene, profund ancorată în societatea bazată pe cunoaştere.
Cursurile programului de formare continuă propus se vor desfăşura în Craiova (sălile de formare ale CCD Dolj şi ale CRFCAPL Craiova) şi, de asemenea, în alte locaţii din Jupiter, Mamaia şi Buşteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU