28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCursă pentru salarii de mii

Cursă pentru salarii de mii

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă într-o ţară din UE au la dispoziţie peste 440 de locuri de muncă vacante, cu salarii de până la aproape 4.000 de euro net pe lună.

Pentru că pot obţine salarii mult mai mari decât în ţară, locurile de muncă din străinătate sunt din ce în ce mai tentante pentru doljeni. Cei care sunt în căutarea unui serviciu într-o ţară a Uniunii Europene pot participa la selecţiile organizate în ţară, după ce, în prealabil, s-au înscris în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj ca fiind persoane aflate în căutarea unui job sau pot încerca să acceseze unul din locurile de muncă disponibile pentru români în reţeaua EURES. Angajatorii solicită, în general, cunoaşterea limbii engleze sau a ţării în care urmează să se facă angajarea. „În prezent, în reţeaua EURES există 442 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate şi de români“, a declarat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt al AJOFM Dolj, membră a reţelei europene EURES.

 

1.879 de euro brut pe lună în Cipru

 

Cele mai multe sunt disponibile în Cipru (202). Acestea sunt în domenii precum alimentaţie publică şi servicii (lucrător curăţenie în bucătărie, barman, ospătar) – salarii de până la 1.879 de euro brut/lună, telecomunicaţii (tehnician electronică, transporturi şi telecomunicaţii) – 1.676 de euro brut/lună, respectiv construcţii (lăcătuş uşi metalice, electrician în construcţii, tâmplar, dulgher, geamgiu, constructori şi montatori structuri metalice) – de peste 1.670 de euro brut/lună.

 

În Cehia, salariile ajung până la 2.300 de euro brut/lună

 

Altă ţară care oferă multe locuri de muncă pentru români, 120, este Slovacia. Angajatorii slovaci solicită operatori linie, gestionari materiale, şi îngrijitori păsări (2 euro brut/oră).

Republica Cehă pune la dispoziţia românilor 44 de posturi pentru programatori IT – VoIP,C/C++, Linux (770-2.300 de euro), analist şi consultant SAP (1.200 euro + concediu), ingineri în diverse domenii (1.000 – 1.200 de euro). Românii pot accesa prin reţeua EURES şi locuri de muncă în Ungaria – 35. Cele mai multe sunt în construcţii (instalator, zidar, zugrav vopsitor, dulgher), iar salariile oferite pornesc de la 328 de euro/lună.

 

Irlandezii oferă până la 4.000 de euro/lună

 

Irlandezii pun la dispoziţia celor interesaţi zece locuri de muncă pentru moaşe, care pot primi un salariu 35.000 – 47.000 euro/an (după primele şase luni se oferă şi bonusuri).

Tot zece locuri pun la dispoziţia celor interesaţi şi italienii. Aceştia angajează ospătari/ospătăriţe cu salarii între 800 şi 1.200 de euro net/lună şi îngrijitor cu salariu de până la 650 de euro net/lună (se oferă cazare şi masă).

Slovenii solicită prin reţeaua EURES personal pentru servicii – bucătar, ospătar, vânzător (salarii de până la 650 de euro net/lună), iar angajatorii finlandezi au nevoie de ingineri construcţii civile şi subingineri constructori (1.500 – 1.800 de euro brut în primele trei-şase luni; 1.900 – 2.350 de euro brut ulterior).

Câte un loc de muncă oferă Belgia (analist programator C++/ SQL cu salariu de 1.800 de euro net/lună) şi Franţa (infirmier, cu un salariu de 1.756 – 3.084 de euro/lună).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII