14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj1 Decembrie, sărbătorit cu muzică şi mâncare tradiţională la Şimnicu de Sus

1 Decembrie, sărbătorit cu muzică şi mâncare tradiţională la Şimnicu de Sus

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită marţi şi în comuna Şimnicu de Sus. Ca în fiecare an, Consiliul Local şi Primăria Şimnicu de Sus, în colaborare cu Şcoala Leşile, au organizat, într-un cadru festiv, o manifestare cu ocazia zilei de 1 decembrie, la care au fost invitaţi toţi cetăţenii comunei.
Primarul localităţii, Jana Fulga, spune că evenimentul a devenit o tradiţie în comună, iar de la an la an numărul celor care sunt prezenţi la sărbătoarea de 1 decembrie este din ce în ce mai mare. “Sunt deja opt ani de când marcăm Ziua Naţională a României în acest fel, cu muzică, dans, mâncăruri tradiţionale şi voie bună. Este un moment de bucurie pentru noi, cât mai ales şi pentru cetăţeni, care mai uită de grijile de zi cu zi şi încep să simtă spiritul sărbătorilor”.
Manifestările din Şimnicu de Sus au început cu intonarea imnului naţional şi cu un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti. Au urmat apoi momente de dansuri populare, muzică tradiţională şi recitări de poezii. “Elevii şcolii au participat cu drag la eveniment, au pregătit şi ei momente artistice pentru această ocazie – dansuri şi poezii”, a spus edilul comunei.
Localnicii s-au încălzit cu ţuică şi vin fiert şi nu au lipsit mâncărurile tradiţionale. 1500 de sarmale au fost pregătite pentru ziua de1 decembrie, iar meniul a fost completat de fasole cu cârnaţi şi cozonaci.
În aceeaşi zi, autorităţile locale au inaugurat şi iluminatul public de sărbători. “Şi în acest an, în prima zi a lunii decembrie am dat drumul şi iluminatului de sărbători, care va împodobi drumul naţional şi principalele instituţii din comună. Compania care se ocupă de instalarea acestui sistem de iluminat festiv schimbă, de la an la an, câte ceva, pentru a aduce un element de noutate şi sperăm ca şi de această dată locuitorii să fie încântaţi”, a mai spus Jana Fulga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS