18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajNoi posibilităţi de dezvoltare pentru SRL-D-urile de pe piaţa IT

Noi posibilităţi de dezvoltare pentru SRL-D-urile de pe piaţa IT

Anul 2015 a venit cu multe oportunităţi pentru tinerii întreprinzători. Statul Român a implementat câteva programe privind sprijinul financiar pentru lansarea unei afaceri. De exemplu, în cazul programului SRL-D tinerii sunt scutiţi de plata taxelor de înmatriculare la Registrul Comerţului, plata taxei de înregistrare a microîntreprinderii, plata tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial, scutire la plata asigurărilor sociale pentru angajaţi, garanţii pentru accesarea creditelor.
Dacă statul a venit în sprijinul tinerilor până în momentul înfiinţării, datoria debutanţilor este se menţină şi evolueze pe piaţă. Chiar dacă mulţi încearcă obţină contracte şi colaboreze cu întreprinderi din afară ţării, ei nu trebuie uite oportunităţi există şi în România. Una dintre modalităţile de a se dezvolta este intrarea pe piaţă achiziţiilor publice.

Potrivit site-ului licitaţia.ro, în momentul de faţă sunt 83 licitaţii active din domeniul software, web design, programe informatice. Pentru a afla primii de licitaţiile publicate din acest domeniu şi a intra în posesia documentaţiei, tinerii întreprinzători au nevoie de o investiţie minoră în abonamentul pentru serviciul de monitorizare licitaţii oferit de licitaţia.ro.

Valorile estimate ale contractelor care au scop achiziţia elemente software, web design etc variază de la 1.200 RON, fără TVA, până la 18.713.467 RON + TVA. Conform datelor prezentate de licitaţia.ro, intervalul de timp din momentul publicării şi până la data limită de depunere a ofertelor, precum şi data licitaţiei, este unul destul de mare, astfel încât întreprinzătorii dornici de a participa aibă suficient timp pentru pregătirea documentelor. De exemplu, licitaţia organizată de Autoritatea Electorală Permanentă, care are obiect extinderea şi mentenanţă sistemului informatic al Registrului Electoral, a fost publicată în dată de 29.07.2015, iar data licitaţiei este 09.10.2015. Valoarea estimată a contractului menţionat este de 6.676.060 EUR, iar valoarea garanţiilor de 133.000 euro.
Aşadar, tinerii care sunt dornici devină lideri pe piaţa Software şi Web Design, au posibilitatea aceasta prin participare la achiziţii publice, condiţiile cerute de către autorităţile contractante nefiind greu de îndeplinit.
Licitaţia.ro este de 11 ani lider în domeniul monitorizării achiziţiilor publice, urmărind zilnic peste 300 de surse şi oferind informaţii zilnice privind licitaţiile publice şi private din peste 80 de domenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS