6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția Română va introduce radare-drone

Poliția Română va introduce radare-drone

Poliția Rutieră s-a întârit în lupta de depistare a șoferilor care încalcă legea prin depășirea vitezei prin faimosul cinemometru laser model TruCAM, nedetectabil, cunoscut drept „pistolul radar”. Potrivit b1.ro, din 2017, polițiștii vor avea parte un nou instrument pentru prinderea vitezomanilor și anume radare-drone.

Pe autostrada A2 – cea care leagă Bucureștiul de Constanța – cele două elicoptere MAI care au asigurat în această vară un trafic adecvat, plus mașinile neinscripționate, care surprindeau abateri de la Codul Rutier, vor fi înlocuite de radare-drone.

Din câte se pare, noile aparate de detectare a vitezei vor fi folosite în primă fază pe autostrada care duce către Litoral, urmând ca în scurt timp dronele-radar să fie utilizate și pe celelalte două autostrăzi în funcțiune, A1 (București – Pitești) și A3 (București – Ploiești).

Radarele-drone sunt deja în funcțiune în China. Acestea survolează zona de la 50 de metri înălțime și trimit imagini video către ofițeri. Pe lângă depășirea vitezei legale, acestea pot prinde și altfel de încălcări ale Codului Rutier, precum utilizarea în mod ilegal a bandei de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS