7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte de modernizare pentru trei drumuri din administrarea CJ Gorj

Proiecte de modernizare pentru trei drumuri din administrarea CJ Gorj

drum judetean  raul Gilort (2)

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat în ul­tima şedinţă proiec­tele de modernizare şi de reabilitare pentru trei drumuri judeţene pe care le are în administrare. Lucrările vor fi executate cu ajutorul fondurilor europene sau cu fonduri proprii.
Primul proiect vizează modernizarea drumului judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67. Consilierii judeţeni au aprobat atât contribuția proprie în proiect a UAT – județul Gorj, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.670.470,45 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului.
Al doilea proiect care a primit avizul aleşilor judeţeni vizează modernizarea drumului judeţean (675B) ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugă­rea­sa-Prigoria-Zor­lești-Alim­pești, până în DJ 675C. Şi la acest proiect a fost apro­bată contribuția proprie în proiect a UAT – județul Gorj, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoa­rea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.418.024,11 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului.

Fonduri din bugetul propriu

Al treilea proiect de hotărâre aprobat ieri vizează indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare drum județean 673, ce traversează localitățile Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broșteni, până în DN 66 (E79), județul Gorj“. Valoarea totală a obiectivului de investiţie este de 73.646,726 mii lei (inclusiv TVA), din care valoare construcţii şi montaj 68.999,286 mii lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni. Nu în ultimul rând, a fost aprobată asigurarea finanțării de la bugetul local, pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare drum județean 673, ce traversează localitățile Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broșteni, până în DN 66 (E79), județul Gorj“, în valoare maximă de 1.300.449,60 lei (inclusiv TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS