27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis a promulgat Codul Fiscal

Preşedintele Iohannis a promulgat Codul Fiscal

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urmă cu câteva minute, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, că a promulgat Codul Fiscal.

„Astăzi am promulgat Codul Fiscal, asta este prima temă. Multă lume s-a întrebat de ce am trimis Codul Fiscal la Parlament şi nu am spus nimic. Este nevoie pentru o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe faţete, de o dezbatere aprofundată la care participe toţi actorii implicaţi. În Parlament, nu au avut loc aceste dezbateri.

Codul Fiscal este una din legile foarte importante. În Parlament nu avusese loc o dezbatere. Am considerat că aşa nu este bine. Dezbaterea după retrimitere a fost după aşteptări.

Al doilea motiv a fost legat de responsabilitate. Am vrut să se analizeze foarte bine şi să se ajungă la concluzia potrivită, având în vedere că relaxarea fiscală am considerat-o abruptă. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri trebuie să rămână şi ce măsuri nu este bine să rămână în vigoare. De aceea nu am apărut în această dezbatere intenţionat. Am vrut ca acest lucru să facă specialiştii. Sunt foarte mulţumit de modul în care a decurs dezbaterea publică. A doua temă pe care vreau să fac câteva precizări este migraţia, o temă de mare actualitate. Am constatat că exisă dorinţa de informaţie, nevoie de dezbatere şi la noi în ţară”, a spus preşedintele.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS