22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început Autoshow - Centrul Craiovei, cucerit de mașini

A început Autoshow – Centrul Craiovei, cucerit de mașini

Craiovenii pasionați de mașini pot să viziteze expoziția auto din centrul orașului, care se desfășoară de vineri până duminică. Prețul autoturismelor pornește de la 7.000 de euro  și ajunge la aproximativ 100.000 de euro.

Timp de trei zile, de la Universitate şi până în dreptul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, craiovenii pot să admire și chiar să cumpere autoturismele expuse. Reprezentanții au adus ce au avut mai bun. De la autovehicule de clasă mică Fiat, Honda, Hyundai, Peugeot, Skoda, Renault, Dacia, Seat, Volkswagen, Ford până la mașini premium ca Audi, BMW, Mercedes-Benz sau Land Rover. Autoshow este o manifestație tradițională ce are loc de Zilele Craiovei, realizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, în parteneriat cu Primăria Craiova. Vineri la prânz, craiovenii nu s-au înghesiut la salonul Autoshow. Mai au însă timp. „Și-au anunțat participarea mai mulți dealeri locali și regionali, care au precizat că își expun până pe 7 iunie 70 de mașini“, a declarat George Moțățăianu, directorul Direcției târguri și expoziții din cadrul CCI Dolj.
Reprezentanții firmelor s-au străduit să atragă cât mai mulți clienți. Fiecare mizează pe noutățile aduse, dar și pe raportul calitate – preț. „Oferta Peugeot de azi este dublarea primei de casare. Asta înseamnă 1.460 de euro de la statul român și 1.460 de la firmă. Cea mai scumpă mașină este 508. Este vârful de gamă, în valoare de 25.000 euro, cu TVA. 308 este mașina anului 2014 în Europa“, a spus Andreea Ciuciulete, reprezentantul firmei.

Mașinile germane, vedetele show-ului

Nici Hyundai nu s-a lăsat mai prejos. A venit în fața craiovenilor cu toată gama. „Noutatea este i10, motorizare cu GPL, dar am venit și cu i20, model pe care l-am lansat de curând în România. În plus, mai avem și modelele i30, i40. Cea mai scumpă mașină este Santa Fe. Costă sub 40.000 de euro, cu programul Rabla din 2013. Dar, pe lângă programul Rabla, oferim și reduceri suplimentare“, a precizat Cristian Voicu, reprezentant Hyundai. Cei de la Volkswagen s-au prezentat cu noul Passat și cu noul Jetta. Există și modele mai scumpe expuse în centrul Craiovei, cum ar fi Range Rover, al cărui preț depășește 91.000 de euro, varianta standard.
Pentru craioveni, tot mașinile germane rămân pe primul loc. Tradiția și calitatea nemțească primează atunci când vine vorba de alegerea unei mașini. Remus Scarlat se declară fan al acestor autovehicule. „Mi-au atras atenția Mercedes-Benz, BMW, toată gama germană care până la urmă nu are rivali. Sunt mașini care se respectă. Însă, prețurile pentru cei de clasă medie sunt cam piperate“, afirmă bărbatul.

„Am vrea să cumpărăm, dar nu avem bani“

Craiovenii care au ajuns vineri prin centrul orașului nu au putut să nu-și ațintească ochii către mașinile noi care sclipeau în lumina soarelui. Cei mai mulți declară faptul că își aleg mașina în funcție de siguranța pe care le-o oferă. Dacă tinerii preferă viteza și luxul, vârstnicii caută confortul. Prețul este însă cel care face legea de fiecare dată. „Îmi aleg mașina în funcție de siguranța pe care mi-o oferă. Al doilea criteriu, cel mai important, este costul“, mărturisește Marius.
Cei mai mulți admiră mașinile, dar nici nu visează să le conducă vreodată. „Am vrea să cumpărăm, dar nu avem bani. Să crească salariul minim pe economie să ne permitem și noi, oamenii de rând. Sunt mulți craioveni fără serviciu ce abia pot să trăiască, dar să își cumpere o mașină“, spune o doamnă trecută de 40 de ani.
Claudia Predilă
Florin Pițulescu (studenți în anul I la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS