17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 1.500 de hectare de teren şi sute de gospodării inundate în judeţul Olt

Aproape 1.500 de hectare de teren şi sute de gospodării inundate în judeţul Olt

(Foto: olttv.ro)
(Foto: olttv.ro)

Mii de hectare de teren şi sute de gospodării din judeţul Olt au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile. Întregul judeţ se află până joi, 11 decembrie, la ora 14:00, sub incidența unei avertizări Cod Portocaliu. Potrivit datelor furnizate de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în această după-amiază şapte localităţi din judeţul Olt erau grav afectate.

În comuna Movileni, inundaţiile au afectat 191 de anexe gospodărești, zece poduri și două podețe, 7,3 kilometri de străzi, 450 de hectare de teren arabil, 150 de hectare de pășune şi 75 de hectare de păduri.

În localitatea Valea Mare au fost inundate opt grădini şi 150 de hectare de teren arabil.

Şi localitatea Crâmpoia a fost afectată de precipitaţii. Aici au fost inundate 131 de anexe gospodărești, patru podețe, 3,5 kilometri de drum comunal, patru kilometri de străzi, 330 de hectare de teren arabil şi 55 de hectare de pășuni, iar apa din 120 de fântâni a fost contaminată.

În localitatea Șerbănești au fost inundate curţile a 26 de gospodării şi 120 de hectare de teren arabil, la Coloneşti – 200 de hectare de teren arabil, la Cârlogani – 120 de hectare de teren arabil, iar în localitatea Corbu au fost inundate şapte gospodării şi 29 de beciuri, apa din 28 de fântâni fiind, de asemenea, contaminată.

Situația este monitorizată permanent de instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, iar la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt își desfășoară, permanent, activitatea Grupa Operativă Județeană compusă din specialiști de la ISU Olt, Instituția Prefectului Olt, Poliție și Jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS