14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpectacol în memoria lui Adrian Păunescu

Spectacol în memoria lui Adrian Păunescu

Cele mai grele nume din România ale genului folk vor urca pe scenă la Craiova pentru a-l omagia pe poetul oltean

În Piaţa „Mihai Viteazul“ din Bănie, marţi, 19 iulie, de la ora 19.00, va avea loc un spectacol emoţionant dedicat poetului Adrian Păunescu, care, pe 20 iulie, ar fi împlinit 68 de ani. Nume grele ale folkului românesc vor urca pe scenă la Craiova în cadrul evenimentului „Flacăra Vie – Adrian Păunescu“, pentru a-l omagia pe poetul decedat la 5 noiembrie 2010. „Este primul pas în a aduce aici ceea ce făcea Adrian Păunescu în România şi încânta pe toată lumea. Acum vorbim de Flacăra Vie, pentru că poetul va rămâne permanent în memoria noastră“, a spus, vineri, viceprimarul Mărinică Dincă. Acesta l-a avut alături pe actorul şi cantautorul Tudor Gheorghe, cel care s-a implicat în organizarea spectacolului.
„Eu m-am implicat pentru că am considerat că este datoria mea morală. Lucrurile cele mai grele au fost legate de organizarea spectacolului, pentru că nu am vrut să fie ceva amatoricesc. Vor veni aici nume celebre ale Cenaclului Flacăra, iar, pe lângă scena mare, vor fi şi două ecrane pe care se vor vedea imagini cu Adrian Păunescu adresându-se publicului şi recitând «Nu credeam să’nvăţ a muri vreodată». Va fi ceva emoţionant“, a dezvăluit Tudor Gheorghe.  „Mulţi dintre acei tineri lansaţi de Adrian Păunescu, acum bătrâni, au cam uitat cum au pornit, dar acum au răspuns prezent pentru a-l omagia“, a mai spus cantautorul oltean. Printre cei care vor fi prezenţi la evenimentul de marţi se vor număra Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, George Nicolescu, Mădălina Amon, Andrei Păunescu şi Totuşi, precum şi actorul Dorel Vişan. 
Tudor Gheorghe a mai menţionat că spectacolul nu va dura mai mult de două ore, „pentru că atât este capacitatea unui om de a percepe, oricât ar fi artistul de genial“. „Doar la Adrian Păunescu se lungeau spectacolele, dar el era un fenomen şi ştia să trezească publicul. Acum el nu mai este printre noi şi nu are cine să mai facă asta“, a adăugat actorul.
Adrian Păunescu va fi omagiat la Craiova în fiecare an, de ziua sa, printr-un festival de amploare. Tudor Gheorghe doreşte să fie organizate şi zilele Adrian Păunescu, care să cuprindă şi un concurs de creaţie artistică, „iar cel mai talentat tânăr poet, cantautor să primească un premiu cu numele celui dispărut“, idee agreată de municipalitate.  
Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat însă că va propune consiliului local ca, din 2012, să se prindă în buget şi organizarea anuală a unui eveniment dedicat lui Tudor Gheorghe. „La anul, din martie, când votăm bugetul, o să propun ca din ziua domnului Tudor Gheorghe să facem un eveniment cultural. De fiecare dată, marile valori ale Olteniei sunt apreciate după ce trec în nefiinţă. Acum ne-am învăţat lecţia şi este de bun-simţ din partea noastră ca atunci când ai o valoare să o tratezi ca atare“, a spus Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII