14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorii, recuperatori pentru Termoficare

Administratorii, recuperatori pentru Termoficare

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari mari debitoare către Regia Autonomă de Termoficare Craiova (RATf) au ajuns să facă muncă de recuperatori. După ce s-au trezit cu apa caldă sistată la blocurile cu datorii şi după ce proprietarii au venit peste ei, administratorii şi preşedinţii au bătut la uşile rău-platnicilor pentru bani. „Celor cu datorii le-am transmis somaţii. Unii dintre locatari, din păcate, chiar nu au de unde să dea. Alţii au fost acţionaţi în instanţă, s-au mai speriat şi au plătit, dar mai avem mult de recuperat“, a spus Cristina Popa, administratorul Asociaţiei nr. 158 Craioviţa Nouă.
Cu toate că au strâns o parte din sumă pe care au depus-o la casieria furnizorului, respectivele asociaţii nu vor avea apă caldă decât la stingerea întregului debit. „Au venit cu o parte din bani şi ne-au solicitat să le furnizăm apă caldă. Acest lucru nu este posibil până nu vor aduce întreaga sumă. Aceleaşi condiţii le am şi eu, ca Regie, din partea Complexului Energetic“, a spus Nicolae Degeratu, directorul tehnic al RATf Craiova.
Este puţin probabil ca vreuna dintre asociaţiile mari debitoare să primească în curând apă caldă, deoarece sumele recuperate sunt infime. Dintr-o datorie de 3.858.800 de lei, Asociaţia 14 din 1 Mai a adunat de la locatari doar 23.500 de lei; Asociaţia 1 Rovine are o datorie de 1.137.497 de lei şi a recuperat doar 32.897. Situaţia este similară şi la alte asociaţii. Din 1.166.933 de lei, cât este datoria Asociaţiei 11 din cartierul 1 Mai, s-au recuperat doar 50.000, iar la Asociaţia 14 Rovine, dintr-un debit de 1.199.893 de lei s-au adunat 60.619 lei.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII