25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Poftiţi la AGROTEX!

La târgul din Bănie se găsesc atât utilaje agricole, cât şi produse pentru vânătoare şi pescuit, pe gustul multor craioveni

Agricultorii, gurmanzii, vânătorii şi pescarii sportivi sunt aşteptaţi la târgul deschis de joi până duminică la Craiova. Târgul AGROTEX-AGRALIMENT şi-a deschis ieri porţile, în incinta Centrului Expoziţional Transfrontalier al Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj, pe platforma RAT de pe Calea Severinului (vizavi de Baumax).
În secţiunea destinată agriculturii, vizitatorii pot găsi tractoare, combine, motosape, motocositoare, maşini pentru tuns gazonul, atomizoare, pluguri, semănători, remorci, maşini de stropit şi erbicidat, prese, freze şi chiar şi GPS-uri agricole. De altfel, secţiunea pentru agricultură este cel mai bine reprezentată la târg. „Am venit din curiozitate. Văd că sunt multe tractoare şi utilaje agricole. Mă interesez de o motosapă pentru lucrările de la ţară“, a spus Victor M., vizitator.

Sărmăluţe fierte în vin şi „prosciutto românesc“

La Salonul de gastronomie expun câteva firme, în special produse tradiţionale româneşti. Pasionaţii pot găsi de la cârnaţi, muşchiuleţ afumat, pastramă, tobă, pate de casă şi până la sărmăluţe fierte în vin. Mircea Dinescu a adus la standul lui tot felul de bucate tradiţionale, dar şi „prosciutto românesc“ (un muşchiuleţ de porc tăiat foarte fin şi afumat), făcut din porc de ţară, despre care poetul spune că este „mai bun decât al italienilor“. Şi vinurile româneşti sunt prezente la Centrul Expoziţional, precum şi tot felul de cuptoare de pâine.
Pentru prima dată, la AGROTEX-AGRALIMENT există o secţiune destinată vânătorilor şi pescarilor sportivi, dar numai două firme expun în pavilionul central astfel de produse. De asemenea, cei care doresc să obţină consultanţă în agricultură se pot adresa reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, prezenţi cu un stand la târg. Intrarea la târg este liberă, iar programul de vizitare este între 10.00 şi 18.00, cu excepţia zilei de duminică, 22 mai, când programul va fi 10.00 – 16.00. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS