25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Scurte ştiri

Reţeta fericirii

Psihologul Sonja Lyubomirsky de la Universitatea din California a prezentat în cadrul dezbaterilor Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei cinci metode prin care un om poate să fie fericit. Acestea au fost identificate în urma a numeroaselor cercetări ştiinţifice despre fericire. Se consideră că, în primul rând, trebuie să fim recunoscători celor din jur. Dacă le vom mulţumi persoanelor care ne-au ajutat sau au avut un rol important în viaţa noastră, ne vom simţi împăcaţi, acest lucru generând fericire. Cu siguranţă, optimismul este propovăduit de foarte mulţi oameni. În cazul oricărei drame, se recomandă viziunea pozitivă asupra lucrurilor, iar acelaşi lucru ne sfătuiesc şi psihologii. Rememorarea întâmplărilor plăcute dintr-o anumită perioadă ne face, de asemenea, să fim fericiţi. Astfel, vedem viitorul într-o manieră optimistă din prisma lucrurilor bune din trecut. Altă metodă pentru găsirea fericirii este să-ţi descoperi adevăratele pasiuni. În felul acesta te vei simţi mai bine, căci te relaxezi făcând ceea ce-ţi place. Ultimul ingredient de pe lista reţetei fericirii este caritatea. Dacă faci fapte bune, cu siguranţă te simţi folositor şi asta îţi va aduce mulţumire.

Aplicaţie „Live Happy“ de la iPhone

Utilizatorii iPhone-ului au la dispoziţie, de acum înainte, o aplicaţie creată tocmai pentru a-i face fericiţi. Aplicaţia „Live Happy“ a fost realizată în urma cercetărilor psihologului Sonya Lyubomirsky, aceeaşi despre care spuneam că a găsit reţeta fericirii. Aceasta îşi doreşte să efectueze un alt studiu pe indivizii care vor folosi aplicaţia „Live Happy“ pe iPhone-ul lor. Ce face aceasta mai exact? Cercetătorii susţin că, în timp, aplicaţia, folosită cu regularitate, induce o stare generală de bine. Aplicaţia costă 6,99 dolari şi le permite utilizatorilor să îşi monitorizeze gradul de fericire şi să se folosească de anumite trucuri, prin intermediul programului, pentru a-şi crea o stare mai bună.

Oamenii fericiţi nu privesc la televizor

Cercetătorii susţin că există câteva indicii care arată că suntem mai fericiţi decât am crede. Fiecare dintre semnele care ne trădează fericirea au fost găsite în urma mai multor studii. Dacă petreci puţin timp în faţa televizorului sau a calculatorului eşti mai fericit decât crezi. Următorul indiciu constă în faptul că zâmbeşti atunci când priveşti fotografiile vechi. Dacă ai o soră, te poţi considera mai fericit decât cei care nu au sau au doar un frate. Doi prieteni foarte buni, de asemenea, te fac mai fericit, chiar dacă nu conştietizezi. Faptul că ne place să călătorim arată că suntem persoane mulţumite de viaţa noastră. Este un lucru cunoscut faptul că exerciţiile fizice ajută la înlăturarea stresului. Persoanele care au relaţii stabile sunt mai fericite. Tot cercetătorii au descoperit că persoanele mai înalte sunt mai fericite decât cele scunde. Desigur, acestea sunt indicii generale, căci adevărata fericire depinde de voinţa fiecăruia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU